zondag 15 september 2024

Herfst...zo mooi...

 Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn "retro-kerstkaart". Mensen die mij langer volgen weten dat ik van meerdere stijlen houd, vandaar mijn uitpuilende hobbykamer hihi.

Vandaag kom ik met een herfstkaart in een model dat ik bij Tineke's kaartenhoekje (in mei) tegen was gekomen.....


Zij maakte een zomerkaart, ik heb er een herfstkaart van gemaakt met het mooie dessin-papier van Mintay. Bovenaan even een paperclip gedaan, zo ziet het plat eruit, kan dus gewoon in een vierkante enveloppe.


Hier zie je dat de kaart echt diepte heeft door de twee ,oplopend in hoogte, L-vormige stroken papier. De berkenstammen, die ik met distress-inkt bewerkte, zijn van een stans van Avec. 


Bovenaanzicht....


Iets van opzij. De tekst is van Crealies en de losse elementjes heb ik van de zomer lekker in de tuin zitten knippen en in een gripzakje gedaan. Dit bewaar ik bij het papierblokje.
Ik vond het een leuk model en het blijft heel goed zelfstandig staan.

Tim is vandaag een motor toertocht van 200 km aan het rijden met een groepje en ik duik zo lekker mijn knutselkamer in.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs!
Lieve groetjes Miranda

donderdag 12 september 2024

Retro Kerst...

 Hallo lieve mensen, vorige week had ik voor 52 weeks to Christmas een nostalgische kerstkaart gemaakt met veel vakjes en mooi dessin-papier. Deze week heb ik een retro kerstkaart gemaakt met vloeiende lijnen en alleen cardstock,  vellum en glitterkarton...


Het merk "Carlijn Design" komt met leuke retro stansen op de markt en die zag ik afgelopen zaterdag toen Tim en ik even bij Noor en zo in Waspik gingen kijken. Ik vond ze meteen heel leuk en aangezien ik volgende week jarig ben ( er druppelen ook al kaarten binnen met "verjaardagpost erop")  mocht ik vast een cadeautje uitzoeken...


Het voordeel is dat als je 3 kleuren gebruikt je ook meteen 3 achtergronden in elkaar kunt puzzelen..


De achtergrond op zwart karton gelijmd en dat weer op een dubbele witte kaart. Een strook vellum gebruikt om met de retro letters de tekst mooi uit te laten komen.
Nogmaals de oudere poinsettia van Marianne Design gebruikt in combinatie met de eveneens oudere takjes. De sterren zijn met een pons gemaakt.

Het was gezellig in Waspik, bij de Brasserie die vastzit aan de hobbywinkel samen lekker geluncht. Dat kon nog buiten op het terras want het was zaterdag een stuk zonniger en warmer dan vandaag. En in de hobbywinkel waren verschillende demo's aan de gang en kreeg je 15% korting op het hele assortiment, mooi meegenomen dus.

Heb je voor vandaag een kerstkaart gemaakt die je wilt delen? Link hem dan HIER (KLIK), dat kan tot vanavond 23:55 uur Ned.tijd.
Heb je een kerstkaart met een gnome erop gemaakt voor de challenge? Link hem dan HIER (KLIK), dat kan tot en met 22 september 23:55 uur Ned.tijd.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*achtergrond retro snijmal A6-Carlijn Design-CDSN 0269,   *alfabet retro-Carlijn Design-CDSN 0272,  *poinsettia-LR0435-Marianne Design,  *takje-LR0438-Marianne Design,   *ster-pons,   *vellum, glitterkarton, correctievloeistof

zondag 8 september 2024

Blaadjes vliegen door de lucht....

 Hallo lieve mensen, op het moment waait het flink hier in Breda maar het is nog steeds warm, lees benauwd. Door de wind waaien er nu wel steeds meer blaadjes van de bomen die al ingedroogd zijn en ik zie ook steeds meer eikels (die van de bomen hé, wink,wink). Dus tijd om een herfstkaart te maken vond ik. Ik heb weer eens een "vergeten" modelletje gemaakt...


Weten jullie nog? 
De basis heb ik gesneden van ecru kleurig cardstock omdat ik wit te hard vond bij de herfstkleurtjes van het dessin-papier van Craft O'Clock. De randjes beïnkt met distress inkt "vintage photo".


Aan de binnenkant nog een groepje paddenstoelen geplakt die uitgeknipt zijn uit de plaatjes die bij dit herfstpapier zitten.


De stans waar ik het schudgedeelte van maakte is van Marianne Design evenals de stans voor de spin en die voor de zonnebloem. Het zijn allemaal wat oudere stansen. 
De pompoenen zijn weer uitgeknipte plaatjes. Het schudmateriaal heb ik gemaakt van uitgeknipte blaadjes en wat goudkleurige sequins. Hier liggen ze op het vosje zijn kop.


En toen kwam de wind (even schudden) en vlogen ze allemaal naar beneden hihi. Op de blaadjes bij de zonnebloem nog wat glinsterende dauwdruppels geplakt en de tekst die ik op het label heb gestempeld is van CraftEmotions.


Deze kaart link ik bij https://4-seasonchallenge.blogspot.com/2024/09/challenge-84-bingo.html , de rijtjes: schudkaart-pompoen-oranje en blaadjes-pompoen-paddenstoel.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs!
Lieve groetjes Miranda

*dessin-papier en plaatjes-Friends&Craft O'Clock-Autumnaria,   *cirkelstans-LR0430-Marianne Design,   *spin-CR1383-Marianne Design,   *zonnebloem-LR0545-Marianne Design,    *tekst-130501/1707-CraftEmotions
                                  

donderdag 5 september 2024

Collage kerstkaart voor week 36...

 Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn sprookjeskaart. Ik heb ze met veel plezier gelezen.

Zoals misschien wel meer mensen die knutselen heb ik een zwak voor mooi papier/plaatjes. Toen ik de lijn "Christmas Blessings" van Mintay zag liggen ging ik ook meteen overstag. Daar heb ik voor deze week mijn kerstkaart van gemaakt....


De vakjesstans is van Avec (love2craft bij de Action) van vorig jaar. Drie keer uit wit karton gestanst en op een blauwe ondergrond geplakt. Toen de vakjes met plaatjes gaan vullen.
De grote ster en de kerstman zijn uitgeknipt en verhoogd met 3d-kit opgeplakt. Ik vond het geheel toch een beetje vlak en ben de witte lijnen van de stans met glitterlijm gaan volgen.


Deze foto in het zonnetje genomen, misschien is het dan beter zichtbaar. De tekst (Crealies) heb ik dubbel gestanst voor wat hoogte en ook heb ik op de grote ster en de ster bij de stolp een plakpareltje geplakt. Toen was ik tevreden hihi.

Heb je voor deze week ook een kerstkaart gemaakt en wil je hem met ons delen dan kun je die HIER (KLIK) linken.
Heb je een kerstkaart gemaakt met een gnome voor de lopende challenge dan kun je die HIER (KLIK)
plaatsen.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs!
Lieve groetjes Miranda

zondag 1 september 2024

Sprookje...

 Hallo lieve mensen, op deze eerste septemberdag waarop het heerlijk weer is kom ik met een "speelkaartje". Zomaar wat zitten knippen en plakken om het koppie leeg te maken en lekker creatief bezig te zijn.


De achtergrond is een vel uit een oud schoolwoordenboek dat in delen gescheurd is en verkreukeld waarna ik de randjes met distress-inkt heb bewerkt.
Het kader (LR0831 van Marianne Design) gebruikt als uitgangspunt voor de overige decoratie.


De bloemen, zaaddozen en vlinder uitgeknipt (Maremi's small art) en verschillende delen met wat glitterlijm aangestipt. De randen ook bewerkt met distressinkt "vintage photo".
De rondjes gestanst uit restpapier en met witte gelpen en glitterlijm bewerkt. 
De gestempelde tekst (Bebunni) op dessinpaper gestempeld en deels onder de vlinder geplakt.

Aan de binnenkant ook nog een hoekje gedecoreerd..


In het echt zijn de kleuren nog donkerder dan op de eerste foto waardoor het geheel er ouder uitziet maar ik krijg het niet beter op de computer.

Dan heb ik met deze kaart een prijsje en een gast-designer plaats veroverd bij Cheerful Sketches Challengeblog.


Leuk toch?
Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda