zaterdag 1 oktober 2016

Oktoberchallenge De Egel....

Hallo lieve allemaal, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn vorige kaart, ik heb ze weer met veel plezier gelezen.
Vandaag is het alweer 1 oktober en dat betekent dat er weer een nieuwe challenge start bij De Egel.  Ik vind het een hele leuke..."gebruik een vervoermiddel op je creatie"...

Hello dear people, thank you for your nice comments about my last post. Today it's the first of octobre and a new challenge starts at http://de-egel.blogspot.nl/. You have to use something for transport, I choose a motorbike. I've made this card for my husband and he turned 52 past Thursday, he drives a motorbike and is making a café-racer......
Nu werd mijn mannetje afgelopen donderdag 52 jaar en die is gek van motoren, hij heeft één oude (oldtimer) opgeknapt om naar z'n werk te rijden en een andere is hij om aan het bouwen tot café-racer. Wil je daar meer over weten klik dan hier. Een kaart was dus zo bedacht en gemaakt.
Basis is een vierkante kraft kaart. Daarop een stuk papier uit een oud wegenboek met een Engelse landkaart (cafe-racers zijn ontstaan in Engeland). Een plaatje van een oude motor erop gemat op een stukje zilverkarton. De "metalen schildjes" zijn ook gemaakt van zilverkarton waar ik na embossing zwarte stazon-inkt heb gepoetst om het "ouder" te laten lijken. Gemat op zwart karton.
De tekst-banner komt uit een uitdruk-blokje en daar heb ik "gefeliciteerd" op gestempeld.
Hier zie je duidelijk het verschil tussen zilverkarton gepoetst met stazon en niet gepoetst (onderste). Om op glad zilverkarton te poetsen alleen sneldrogende watervaste inkt gebruiken anders blijf je het uitvegen, zwarte acrylverf werkt ook.
Het zilverkarton is de binnenkant van een negerzoendoos (Albert Heijn zoete kussentjes) hihi. Het cijfer 52 is ook uit een stans-vel gedrukt en verhoogd opgeplakt.

Ik hoop dat er weer veel mensen mee gaan doen, lijkt me leuk om al die vervoersmiddelen te zien verschijnen. Er valt ook weer een mooie prijs te winnen die beschikbaar gesteld is door https://de-egel.com/..namelijk........
Mooie stans hè en lekker op tijd om bij je kerstkaarten maken te gebruiken. Wil je meer inspiratie-kaarten zien klik dan op http://de-egel.blogspot.nl/ want mijn collegaatjes van het design-team hebben hele mooie gemaakt.

Thanks for dropping by, enjoy your weekend. Greetings Miranda

Dank je voor je bezoekje en geniet van je weekend.
Lieve groetjes Miranda

*embossingfolder-boekenvoordeel,    *tekststempel CS0844-Marianne Design,    *plaatje-vintage heren-GH3057-Gerda's Hobbyshop,   *stans schildje-collectable-col1343-Marianne Design