zondag 20 januari 2019

Maan en sterren../ Moon and stars...

Hallo lieve allemaal, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn vorige post. Vandaag start er een nieuwe challenge bij het challengeblog van De Egel. Het thema voor deze challenge is "maan en sterren", die willen we dus graag op jullie creaties terug zien.
Ik ben de zolder aan het opruimen (steeds een uurtje, langer lukt me niet) en kwam nog een map met plaatjes tegen uit 2004. Laat daar nu ook een plaatje met een maan en sterren inzitten.....

Hello dear people, today starts a new challenge at http://de-egel.blogspot.com/ and the theme is: "moon and stars" . This is the card I've made.


De basis is gemaakt met een stencil van Dutch Doobadoo. Een keer uit wit gesneden en een kleinere uit dessin-papier (Maja-Design).

The shape is made with a stencil from Dutch Doobadoo.


Het plaatje gestanst met een ovale stans van Nellie Snellen en geplakt op een ovale stans met open scallops van Crea-Lies. Met distress-inkt de scallops aangezet. Nog een ovaal met scallops gestanst en daar alles op geplakt.
Het plaatje in 3d uitgewerkt maar ook "uit de eerste stans over laten lopen" naar de ondergrond. Dit was een probeersel maar geeft een leuk effect, dus dat ga ik vast vaker doen..LOL.

I used oval dies in different sizes. The angels/fairies are made 3d.


Een organza strik gemaakt en daarop een kristallen ster geplakt. Die vond ik nog in het doosje uit mijn "sieraden maken periode"... De linten van de strik in model vastgelijmd met geponste sterren erop. Op de vleugeltjes van de engeltjes/elfjes én op de sterrenpuntjes wat glitterlijm gedaan.


Omdat ik het een sprookjesachtig plaatje vond heb ik tussen mijn stempels zitten zoeken tot ik een tekst kon combineren die op het sprookjesachtige/magische zou slaan. Uiteindelijk met twee sets samenvoegen is dit gelukt. Het was te "hard" om de tekst in zwart te stempelen dus voor sepia gekozen.
De kaart blijft staan door de standaard van Joy die ik erachter geplakt heb.

Because of the magical picture I searched a text with the word "magical" in it. Finally I used two different sets to make this text.
At http://de-egel.blogspot.com/ you can see the beautiful creations from the other dt-members.


Mijn dt-collegaatjes hebben ook prachtige inspiratie-kaarten gemaakt in het thema "maan en sterren". Klik even door naar het challengeblog van De Egel om meer inspiratie op te doen en om te zien welke prijs er te winnen valt. Hopelijk doen jullie allemaal weer gezellig mee, alvast succes en plezier gewenst.

Thanks for dropping by, enjoy your day and see you in blogtime.
Greetings Miranda

Ik wens jullie een fijne dag, bedankt voor je bezoekje en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*vorm-Dutch Doobadoo-shape art label 2-470.713.142,    *dessin-papier-Maja Design-Denim and Friends,    *plaatje-sweet blossom-Jean+Ron Henry2004-Kars,    *ovale stans-Nellie's multiframes-MFD057-Nellie Snellen,    *scallop ovaal-Crelies-CLnest xxl71,    *Joy standaard 6002/0678,    *gratis text-stempels