maandag 5 september 2016

Een romantisch tafereeltje in vervlogen tijden../ A vintage romance...

Hallo lieve mensen, wat leuk dat jullie zulke leuke reacties op mijn canvas van Ziva gegeven hebben, ik heb ze met veel plezier doorgelezen. Ik ben alweer op Blogger te vinden omdat ik een aantal challenges voorbij zag komen waar mijn hoofd van ging borrelen met ideetjes..hihi.
Ik heb me laten inspireren met name door het We love vintage challengeblog waar de challenge luidt: "Vintage Romance". Nu heb ik laatst van Maja Design een papierlijn gekocht die ook zo heet en daar ben ik mee aan de slag gegaan.

Hello dear people, thank you for your nice comments about my canvas. Today I've made a scenery from a vintage romance in a picture-frame. I think the pictures will tell the story...

Straks wordt het weer tijd om het binnen gezellig te maken en vandaar dat ik dit schilderijtje gemaakt heb wat ik straks een mooi plaatsje kan geven.....

Ik had nog een "shabby" fotolijstje liggen, het glas eruitgehaald en met mijn papiertjes aan de slag gegaan.
Uitgangspunt was het mooie danskoppel in Parijs. De bloem rechts in de hoek 3d opgewerkt. De eiffeltoren hoort natuurlijk bij Parijs. Achter de gedrapeerde gordijnen die met een fluwelen bandje bij elkaar gehouden worden zit een strook papier, versierd met een parelkoord en afgezet met kant.

De mooie notenbalk van Memorybox geeft de muziek weer waarop gedanst wordt. De bloementoef is gemaakt van bloemetjes die ik uit het dessinpapier knipte gecombineerd met veertjes uit vellum gestanst, gekochte rozenknopjes en ienimini vlindertjes.

Rechts bovenaan het lijstje hangt een shabby chic kroonluchter met daaromheen wat mooie vlinders met pareltjes op hun lijfjes.
Op deze schuin genomen foto zie je wat duidelijker de diepte die in het tafereeltje zit, dat geeft in het echt net iets extra's eraan.

Het was zo heerlijk om lekker te friemelen en te knippen dat het bijna als vanzelf ontstond onder mijn handen en het staat al op de kast...genieten.

Met dit tableautje wil ik meedoen aan:
*We Love Vintage Challengeblog #74 "vintage romance".
*Knutsels en Kadootjes challenge 38 "vlinders"
*Webshop AnMaCreatief challenge 60 "inspiratiefoto": ik heb de kroonluchter, de kleurtjes van de hortensia en andere bloemen en het franse brocante-sfeertje als inspiratie gebruikt.

Thanks for dropping by, see you on Blogger
Greetings Miranda

Dank jullie voor je bezoekje, tot blogs..
Lieve groetjes Miranda

*dp-vintage romance-Maja Design,    *fotolijstje xenos,     *veertjesstans groot-Magnolia Doohickey,    *veertjesstans klein-CraftEmotions 115633/0181,    *graceful chandelier-memorybox 98493,    *muziekbalk-virtuoso music-memorybox 98356,    *eiffeltoren- Craftable CR1220-Marianne Design,     *gordijn-charming xmas-precious marieke-pm 10034,    *vlinders-Creatables LR0356 en LR0357-Marianne Design,     *kleine vlindertjes-Karen Marie Klip-Rayher,    *distressinkt vintage photo-Ranger,      *plakparels, vellum, correctievloeistof, glitterlijm, kant, parelkoord