donderdag 2 maart 2023

Matjes vlechten met strookjes...

Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op de kaart voor Ank. Ik heb ze weer met veel plezier gelezen en tips zijn ook altijd welkom hoor.

Vandaag is het alweer tijd voor de reminder van de "strookjes-challenge" bij 52 weeks to Christmas (KLIK) . Ik heb strookjes gesneden van restjes uit dit papierblok...


Vervolgens ben ik met die strookjes (1 cm breed) een matje gaan vlechten...


...op deze manier. Toen het matje klaar was heb ik het geheel omgekeerd en beplakt met dubbelzijdig kleeffolie. Toen op karton geplakt en daarna verwerkt met stansen tot deze twee kerstkaarten...


Hier de gehele achtergrond gebruikt met daaruit twee sterren gestanst. Op wit karton gemat en in de witte ster de tekst gestempeld. De rode ster is alleen een rand terug ingelegd en daarin een kleinere gestanste ster uit het vlechtwerk gedraaid teruggelegd.
Het geheel een beetje gedraaid op een rode basiskaart geplakt en in twee van de hoeken glittersteentjes geplakt.Hier de grote gevlochten ster op een rode ster met sierrand geplakt en de rode ster waarvan ik in de bovenste kaart de rand heb gebruikt. Twee sneeuwvlokken met een glittersteentje in het hart geplakt. Her en der kleine witte ijskristallen (stickers) geplakt, evenals een strookje ijskristallen op het onderste strookje dessin-papier. Dit is in het echt beter te zien.

Mensen die mij vanaf het begin volgen herkennen misschien deze kaart nog...


Die heb ik héél lang geleden gemaakt en daar raakte ik door geïnspireerd voor deze kerstkaarten hihi.

Heb je een kerstkaart gemaakt met strookjes voor de challenge link hem dan hier (KLIK).
Heb je een andere kerstkaart gemaakt die je wilt delen dan kun je hem HIER (KLIK) linken.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda