zaterdag 12 augustus 2023

Schuifkaart met vlinders...

 Hallo lieve allemaal, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn kerstkaart met schud kerstboom. Vandaag laat ik een schuifkaart zien met heel veel vlinders want bij Knutsels en Kadootjes willen ze graag vlinders zien....


Zoals ik laatst al zei heb ik uit mijn "scraptijd" nog heel veel mooie scrapvellen. Ik denk dat dit papier minstens 15 jaar oud is dus hoog tijd om er iets mee te doen hihi. De eerste foto is de kaart in gesloten toestand. Omdat de ontvanger wel moet weten hoe de kaart geopend moet worden heb ik een stempeltje van Crealies gebruikt. Je moet het rondje met vlinder dus opzij schuiven...


Dan komt de schuine flap los en kun je de kaart openen. De glittertjes die je op het dessinpapier en op de vlinder ziet zijn al verwerkt in het dessinpapier, het ligt er een beetje bovenop.


Zo is de kaart helemaal open en zie je de binnenkant. Op het rondje komt later de tekst in de vorm van een rond stempeltje. Deze kaart gaat even in de voorraad tot gebruik en krijgt dan toepasselijke tekst.


Het filmpje dat ik vond over het maken van een schuifkaart vond ik HIER (KLIK) bij Castella Creatief en heet Slide and lock card. Tip: gebruik dun papier als je wil matten of maak geen mat. Ik heb het hier wel gedaan maar het geheel is nu eigenlijk te dik om met foamtape te laten schuiven. Ik heb nu meerdere foamstukjes op elkaar geplakt of je moet een echt sliderwieltje gebruiken (Bij De Egel (HIER) te vinden)

TIP: bij de augustus-challenge van De Egel (klik) kun je tot 4 september een schuifkaart laten zien maar er moeten dan wel óók bomen/bladeren en vogels te zien zijn.

Vandaag is het feest want onze dochter Dainy wordt 30 jaar vandaag!
De kaart die ik voor haar maakte komt dinsdag op mijn blog.

Fijn weekend, tot blogs!
Lieve groetjes Miranda

*stempeltje CreaLies-CLWSNL07-woordstrips-beweeg(NL)    *dessinpapier-Upikit en Best Creation Ink