zondag 26 mei 2013

Chateau Montchoix...megaknutselen.....

Hi,hi,lieve mensen,ik ben weer terug.....van een"MEGA-knutselproject".....(dit hebben jullie niet gemerkt denk ik, omdat ik vanaf onze vakantieplaats gewoon heb kunnen bloggen, omdat er gratis wifi was).De afgelopen maand ben ik samen met mijn man in Rougnac geweest in Frankrijk. Dit ligt tegen de grens van de Dordogne aan in de regio Poitou-Charente. Vrienden van ons hebben daar 3,5 jaar geleden een chateau gekocht en er zijn natuurlijk klussen die sneller gaan als je er met meerdere personen aan kunt werken. Wij hadden na een vakantie bij hen vorig jaar beloofd een maand te komen helpen dit jaar, dus zo gezegd zo gedaan.


De kozijnen,ramen en luiken werden lavendelkleurig, trapleuningen en ander ijzerwerk zwart,en verschillende blokken steen van de gevel moesten worden opgekrikt.

                                                     Deze blokken waren in de loop der
                                                     jaren verzakt,en het schilderwerk
                                                     was wit.
Nu is de gevel weer hersteld en is het houtgedeelte lavendelkleurig,dit is speciale verf voor oud hout,eigenlijk provencaals blauw,deze droogt heel mat op,prachtig.
 Het smeedwerk bestaat uit heel veel krullen en daar heb ik me heerlijk mee bezig gehouden ,prulwerk hoor  maar wel heel leuk om het te zien glanzen aan het eind.
Dus het kon zomaar gebeuren dat ik het ene moment bij de koffie heerlijk zat te haken en het volgende moment,
lag ik op de "kasteeltrap"om de losse voegen uit te bikken zodat deze later weer goed ingevoegd konden worden. Het was heel leuk om op deze manier eens een vakantie door te brengen. Het is een heel mooi natuurgebied,ontzettend schilderachtig en voor (natuur)fotografen een waar Mekka. Op het chateau bestaat de mogelijkheid om een gite of een kamer te huren,je kunt er paardrijden,fietsen,zwemmen,wandelen door het eigen bos. In de omgeving kun je golfen,paintball spelen,winkelen (Angouléme),en voor de brocanteliefhebbers;elk weekend zijn er diverse brocante markten dichtbij of verder weg,allemaal terug te vinden in een speciaal regiogidsje. Ik heb genoten en als jullie interesse hebben in ook een hele fijne vakantie klik dan op het fotootje met Chateau Montchoix in de sidebar van mijn blog,dan kom je vanzelf op hun site. Het is een heel lief en aardig Nederlands echtpaar die het Chateau"runnen"en zij zullen er alles aan doen om een heel fijn verblijf te garanderen.
Ik zal de komende tijd bij mijn blogberichtjes misschien nog wel verwijzen naar deze plaats omdat ik natuurlijk ook heerlijk heb zitten knutselen daar,alle tijd en ruimte,hihi. Fijne zondag en lieve groetjes Miranda