maandag 27 juli 2020

Liften met Marfien én met inkt....

Hallo lieve mensen, dit is een lange post dus je bent gewaarschuwd hihi. Allereerst even een huishoudelijke mededeling. Ik heb (even) het goedkeuren van reacties ingeschakeld omdat ik ineens heel veel spam ontving. Om dit te ondervangen nu dus deze verandering :)

Marfien (kaarten van zolder) vroeg om in de derde zomerlift deze kaart van mij te liften...

De extra opdracht was om zelf de achtergrond te maken met een kleurmedium. Nu heb ik in juni een keer een weekend zitten spelen met alcohol-inkt en  inkt lifter. Gelukkig had ik die probeersels bewaard want fut om een hele achtergrond te maken heb ik nog niet dus hoefde ik alleen maar te stempelen/embossen....

Bij de rijke kleuren van de alcohol-inkt vond ik goud-embossing wel heel mooi. Het geheel ook gemat op goud-karton evenals de kleine gestempelde teksten.

Dit is mijn lift voor Marfien's zomerlift. Vind je het leuk om te zien wat ik aan het uitproberen ben geweest dan kun je verder lezen en anders, dank je wel voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.

***********************************************************************************

Ik had nog een aantal flesjes alcoholinkt uit "vervlogen tijden". Ik bracht dat altijd met een vilten inkt-applicator aan maar nu ben ik met een mini-blaasgalgje aan de slag gegaan. Ik heb me laten inspireren door Chantal Cards Zij heeft een filmpje op You-tube gezet (de link vind je op haar blog klik).

Nadat ik de achtergrond gemaakt had heb ik een stempel beinkt met liftinkt en zo alcholinkt opgenomen van de achtergrond en die vervolgens gestempeld....

Je krijgt dan een heel grappig effect. Ik vind vooral de tak mooi, net een aquarel...

Hier heb ik het mooie skeletblad van Marianne Design gelift...

En dat dus hier weer afgedrukt, leuk hè?


Hertjes liften en vervolgens afdrukken. Hier heb ik met de Misti meerdere malen gelift en gestempeld. Op die manier neem je steeds méér inkt op en wordt je afdruk dus ook donkerder.


En nog één keer om het af te leren want ik vind de tak toch wel een heel leuk effect geven...


Ik heb hier ook het zeepaardje gelift maar dat was minder naar mijn zin...

en dit is de tak , die is nogmaals gelift vanaf de eerste achtergrond....

Je zie dan vaag waar de inkt al eerder gelift was. Wil je een kaart zien waar ik weg van was met deze lift-techniek dan moet je echt even naar de tekst-kaart op Chantal Cards kijken.

Nu was het zo leuk dat Martha (creaties van Daatje) gisteren ook een post met Alcohol-inkt en liftinkt beschreven heeft maar weer heel anders. Ga maar eens kijken.

Zo heb ik jullie even bezig gehouden hihi maar wie weet inspireert het jullie ook weer. Heerlijk om weer terug in blogland te zijn :)

Dank je wel voor het kijken, fijne dag en tot blogs,

Lieve groetjes Miranda