donderdag 7 november 2013

een mooi plaat(s)je aan de muur.....

Goedemorgen lieve mensen, leuk dat jullie even een kijkje komen nemen. Wat een guur herfstweer is het toch steeds, wel heerlijk om binnen aan het knutselen te gaan en het binnen gezellig te maken. Toen ik laatst wat rond aan het neuzen was in blogland zag ik op het mooie blog van Sezoentje Sonja een fournitourenkrans die zij gemaakt had samen met Laura. Ik was er op slag verliefd op en wist zeker dat mijn vriendin Danoesja hier ook verliefd op zou worden. Dat was zo en we besloten samen om ook een krans in elkaar te gaan zetten. In de herfstvakantie ben ik bij haar geweest en zijn we aan de slag gegaan. Zó leuk om te doen.
Op ouderwetse houten knijpers (Dille en Kamille) eerst kantjes en bandjes wikkelen en vastzetten met een mooie speld. Kleine houten klosjes (beurs) donkergrijs geschilderd en touwtjes en kantjes eromheen gedaan.
Uit het mooie scrappapier van Maya (Alma's sewingroom) garenkaartjes en achterkantjes van naaiklosjes geknipt, deze laatste op plastic klosjes geplakt om ze een ouder uiterlijk te geven.
Zelfgemaakte fimoknoopjes  (zie hier) op de kaartjes genaaid.
En toen samen met (en bij) Danoesja met de lijmpistolen in de aanslag alles op de kransen bevestigd,
kleine rolletjes patroonpapier gemaakt en erbij geplakt,
een echt schaartje en een stukje meetlint uit een heeeel oud naaigarnituurtje,wat houten knoopjes, rondom een stukje toiletrol katoen gedraaid, en toen ik thuiskwam de krans meteen een mooi plaatsje gegeven.
Gezellig hoekje toch op deze manier, hier ga ik nog lang van genieten...Nog een close-upje van de krans alleen,

Ik ben benieuwd wat jullie er van vinden....fijne dag en lieve groetjes Miranda