zondag 4 september 2016

Ziva...onze diva.../ Ziva ..our diva

Hallo lieve mensen, laatst was mijn dochter uit Londen een weekend thuis en maakte ze me erop attent dat ik nog geen foto's van Ziva had hangen/staan. Ziva is de hond die we drie jaar na het overlijden van Lucky (waar dit blog naar vernoemd is) in ons gezinnetje hebben opgenomen.
Dus ben ik eens lekker aan de slag gegaan en heb een klein canvas (20 x 20 cm) gemaakt......

Hello dear people, I've made a mixed media canvas from our dog Ziva. She is the dog who came into our lives after Lucky died...
Ik ben begonnen met een canvas in te smeren met gesso om een goede hechtlaag te krijgen.

I've prepared the canvas with gesso (primer) and used some stencils and structure-paste to create some reliëf....
Daarna met verschillende stencils en structuurpasta op het canvas afbeeldingen aangebracht, dit droogt ook verhoogd op, zakt niet in dus je hebt meteen reliëf.
Ik heb twee houten lijstjes van CraftEmotions op elkaar geplakt met een foto Ziva erachter. De mooie swirl van  CraftEmotions uitgestanst en ook met gesso bewerkt. Rondom het lijstje aangebracht.
De vlindertjes zijn met een malletje en lichtgewicht klei gemaakt.

I've used two wooden frames on top of each other to frame the picture. Paper swirls and butterflies made with paperclay.
Wat bloemetjes (het is wel een vrouwtjeshond), kluifjes, vlindertjes en een hartje van de Action in de hoek. Ook nog een kroontje van klei op het lijstje (omdat ze ook wel een beetje een Diva is..;p) en swirls van klei tussen de bloemen.

Some decoration made with flowers (it is a lady...LOL), bones, butterflies, swirls and a little heart. On the pictureframe a little crown because her name may be Ziva...she is a little Diva..hihi.
The text is stamped directly on the canvas.
Een toepasselijke tekst direct op het canvas gestempeld. Verder kleurtjes (roze en grijs) gaan "brushen" op de delen met reliëf. Brushen doe je met een harde kwast. Je neemt een beetje verf op de punt en smeert het meeste af aan een stuk keukenpapier. Vervolgens ga je met je kwast over de hoger liggende delen op je canvas en dan blijft er nog wat restverf afkomen van je kwast.

I brushed some paint (pink and gray) over the reliefparts to give it a shabby chic appearance.
A little view at the side...
Thanks for dropping by, greetings Miranda
En natuurlijk ook de zijkanten niet vergeten...daar ook wat structuur aangebracht. En nu staat Ziva dus met haar eigen canvas in de kamer...LOL
Leuk dat je even langskwam, het is vandaag heerlijk weer om wat aan te tutten en dat ga ik dus lekker doen..en jullie?
Lieve groetjes Miranda

*gesso-van Bleiswijck,    *modeleerpasta-Reeves,    *stencils-gratis engels magazine + crafters workshop,     *home deco verf Action-powder-graphite,    *Stazon stempelinkt,    *stempel-Kaisercraft-blue bay,     *lijstjes CtaftEmotions 811500/02,   *metalen blaadjes-ScrapUnlimited,    *kluifjes-DressUp