dinsdag 16 januari 2018

Blauw voor jou.../ Blue for you....

Hallo lieve mensen, leuk dat jullie de grappige kaart uit de vorige post ook wisten te waarderen, dank je wel voor de reacties :)
Hebben jullie ook "blue-monday" gevoelens gehad (dat was gisteren blijkbaar)? Ik niet hoor maar ik heb wél een "blauwe" kaart gemaakt.......

Hello dear people, thank you for your nice comments about my funny faces card.
Did you experienced yesterday some "blue-monday feelings"? I did not but I did make a blue card :)Met mooi Pion papier gewerkt én bloemen van foam gemaakt (Leane Creatief). Ook het kadertje en de vlinders zijn van Pion, allemaal uit dezelfde lijn "Patchwork of life"....

I've used papers from Pion and made foam flowers. The picture and butterflies are from the same Pion-papers "Patchwork of life"....Rond het kader een kanten randje gestikt. De vlinders met 3d-kit zo geplakt dat de vleugels blijven staan. Ook het dessin-papier op de achtergrond doorgestikt.
Op de vlinders en rond het witte kaderdeel wat glitterlijm gedaan, heel subtiel.

I did some stitching around the picture and at the background paper. The butterflies are glued with 3d-glue so the wings are a little raised. I used some glitterglue too.
The foam flowers are given the right colour with crayons on wax base.


Hier kun de glitterlijm wat beter zien. De bloemen gemaakt met het leuke foam van Leane. Je kan het gewoon stansen zoals je bij papier doet (of knippen) en er zit een duidelijke Nederlandse beschrijving bij (ook op youtube heeft ze een duidelijk filmpje gezet). Het grote voordeel is dat ze niet plat worden in de post want ze zijn veerkrachtig.
Ik heb wit foam gebruikt en op kleur gebracht met Te Gekke Krijtjes om exact die kleur te krijgen die ik wilde. Er zijn hele mooie kleuren te krijgen hoor maar met inkt/krijt/spray etc kun je nog meer kleuren maken :)

Some wrinkeled paper and pearls to decorate the card further.

Deze kaart link ik  bij Vintage and More Facebookgroup waar een blauwe vintage kaart gevraagd wordt en ook bij http://2sistersontheblog.blogspot.nl/2018/01/challenge-11.html waar een vintage kaart gevraagd wordt.

Achter het plaatje heb ik weer met de ribbelmaker een strookje gemaakt. Een aantal mensen vroeg wat een "ribbelmaker"was...

This way I've made the ridges in the cardboard/designpaper....Zo ziet dat eruit, een soort walsje. Je steekt er een recht papiertje in, draait aan het wieltje rechts en er komt geribbeld papier uit...


Zo dus, ik heb een grote maar er zijn kleinere (als ze nog bestaan want ik heb hem al "eeuwen"..LOL)


Onder is vóór  het apparaatje en boven hetzelfde papier geribbeld.

This is before and after..
Thanks for dropping by and see you in blogtime.
Greetings Miranda

Dank je wel dat je weer even langs kwam, dat vind ik supergezellig.
Tot blogs!!
Lieve groetjes Miranda

*bloemenstans-Joy/Noor-Floral Flourishes-6002/0157,    *blaadjes-Elizabeth Craft Designs