donderdag 29 augustus 2024

Gnome kerst-challenge ...

 Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn zomerse "postzegel-kaart". Vandaag kom ik met een kerstkaart waar de sneeuw vrolijk rond dwarrelt achter het schudvenster, van uitersten gesproken hihi....


Het is natuurlijk de laatste donderdag van de maand augustus en dus start er een nieuwe challenge bij 52 weeks to Christmas en Ingrid heeft bedacht dat ze graag gnomes op kerstkaarten wil zien.
Ik heb met het gnomeplaatje een schudkaart gemaakt, dat was weer een tijd geleden.



Uit het blok "Jolly Christmas" van vorig jaar twee dessin papiertjes gebruikt. Ook het plaatje is van vorig jaar. De blister is gevuld met "shakersnow" van Marianne Design. Rond het blister zit een groen koordje met kleine kraaltjes en een vierkant kader met sneeuwvlokken.
De poinsettia is een oudje van Marianne Design en kreeg in het hart een plakpareltje. Het witte takje kreeg glitterlijm op de besjes. De tekst (met waxkoordje) komt uit een blok van CraftSensations.
Een en ander bewerkt met correctie-vloeistof en plakpareltjes geplakt.

Heb je deze week een kerstkaart gemaakt die je met ons wilt delen dan kun je die linken bij https://52weekstochristmas.blogspot.com/. Daar vind je ook de top 3 van de bingo-challenge en ik wil even zeggen dat ik jullie kanjers vind dat jullie ook in de zomermaanden meedoen bij https://52weekstochristmas.blogspot.com/.
De challenge komt morgen online en dan heb je weer een maand de tijd om gnomes op te sporen.

Ik wil toch even vertellen dat toen ik vorige week woensdag met mijn moeder in Etten-Leur ging winkelen de winkelstraat al in kerstsfeer gedecoreerd werd. Er stond een skihut, er hingen lampjes, guirlandes en kransen aan de winkelpanden en ook kerstballen ontbraken niet.
Ga ik de supermarkt binnen, liggen er al pepernoten!!!! En gisteren ging ik bij het tuincentrum snoepjes voor Ziva halen en ook daar was de kerst-afdeling in opbouw....aaaarrrgghh.

Ik link deze kaart bij : https://knutselsenkadootjes.blogspot.com/2024/08/nieuwe-challenge.html waar ze een schudkaart vragen.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*knipvel gnomes lantern-VK9605-Marianne Design,   *shakersnow-LR0028-Marianne Design,   *sneeuwvlokstans-LR0633-Marianne Design,  *poinsettia-LR0435-Marianne Design,   *takje-LR0437-Marianne Design,   *dessinpapier-jolly christmas-PB7065-Marianne Design





zondag 25 augustus 2024

Summer greetings...

 Hallo lieve mensen, vanuit de kerstkaart van afgelopen donderdag gaan we toch nog even terug naar de zomer. Komende week belooft ook weer een mooie week te worden en dus ideaal weer om te gaan kamperen en dus link ik deze kaart meteen bij 4 season swap challenge blog waar het thema kamperen gevraagd wordt....


De postzegelstans van Waffle Flower met distress oxide inkt (salty ocean, cracked pistachio en fossilized amber) bewerkt. De tekst en palmbomen direct op de kaart gestempeld evenals de postzegel-stempels die ook van Waffle flower zijn. (De waardes en golfjes).


De tent (Craftsensations) gestempeld, ingekleurd, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt met 3d kit.
Het busje en de surfplank van Sunny Studios ook met potlood ingekleurd, uitgeknipt en verhoogd opgeplakt. Een zomerse schittering toegevoegd door hier en daar wat druppeltjes glitterlijm te gebruiken.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda




donderdag 22 augustus 2024

Merry everything....

 Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn gast-designer kaart. Ik heb ze met blosjes op de wangen zitten lezen zo complimenteus allemaal. Maar hebben jullie tips of aanmerkingen die zijn ook welkom hoor!

We zitten alweer in week 34 en Kerst komt dus steeds dichterbij. Ik had totaal geen inspiratie dus een eenvoudige kerstkaart gemaakt en wel met dit lieve plaatje van Polkadoodles...


Dessinpapier is van CraftSensations, de tekst komt ook uit dat blok. De ronde stans is van Marianne Design en ik heb een strik van glittertule met een rode brad uit de voorraad toegevoegd. De "sneeuwvlokken" op het plaatje aangezet met glitterlijm.

Hebben jullie ook een kerstkaart gemaakt die je wilt delen dan kun je hem HIER (KLIK) plaatsen tot vanavond 23:55 uur.
De bingo-challenge van juli is nog open tot 25 augustus 20:00 uur Ned.tijd.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

maandag 19 augustus 2024

Gast-designer My Besties Dutch Girls...

 Hallo lieve mensen, een tijdje terug vermelde ik al dat ik met deze kaart (KLIK) gewonnen had bij My Besties Dutch Girls en dat ik gast-designer mocht zijn bij hen.
Ik zocht een van de nieuwe digi's uit en heb daar deze kaart mee gemaakt...


Ik heb de sketch voor augustus van Cheerful Sketches Challenge Blog gebruikt. De dessin-papiertjes komen uit een blok van CraftSensations "Beach Collection". De vrolijke tekststempel is van Marianne Design en de bloemetjes een mengeling van gekocht en zelfgemaakt. De blaadjes zijn van LR0622 van Marianne Design.


Is het geen dotje, ik vind de nieuwe collectie Besties (KLIK) echt heel leuk en een genot om in te kleuren. Omdat ik  lid ben van het designteam van Kleuren met Potloden en het liefst met potloden kleur heb ik haar natuurlijk met potloden ingekleurd.

Deze keer op merkloos glad papier van 220 gram gekocht bij de Boekenvoordeel en met Derwent Chromaflow potloden. Ik koos voor deze potloden bij deze digi omdat ze vrij kleine details heeft. Deze potloden hebben een hardere kern dan bijvoorbeeld de Colorsoft potloden. Daardoor kun je een scherpe punt maken en door het hoge pigment gehalte geven ze veel kleur af met weinig druk. De achtergrond is met chalk gedaan, hier en daar accentjes met een witte gelpen en dewdrops geplakt.

Voor de liefhebber volgen hier de kleurnummers van de Chromaflow potloden van Derwent:
*huid: 1870-1910-1920-0800,
*lippen: 0610
*haar: 1840
*hoed en hesje: 1400-1300
*jurk en strik schoen: 0020-0110-0200
*schoen: 2100
*muis: 2200-0800
*bladeren hoed: 1700
*bloemen hoed: 0800-0310-0300-0200-0610

Vinden jullie het ook leuk om te kleuren met potloden? Neem dan HIER (KLIK) eens een kijkje en doe gezellig mee. Het gaat er vooral om dat je plezier in het kleuren hebt, met potlood uiteraard hihi.


Dank je wel voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda



zaterdag 17 augustus 2024

Emmy is geboren...

Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn kerstcactussen. Ze komen uit een kerst-papierblok van CraftSensations "have a holly jolly Christmas". In dat blok zijn allemaal "tropische" kerstfiguurtjes te vinden, flamingo's, alpaca's etc. Dat blok is van vorig jaar of het jaar daarvoor.

Over naar Emmy, één van mijn knutselvriendinnen is weer oma geworden en het is een meisje. Dus een kaartje gemaakt om opa en oma te feliciteren.


Om babykaarten te maken moet ik altijd goed zoeken en zo kwam ik dit plaatje van Eline tegen. Ook het dessin-papier is van Eline en zo pasten de kleurtjes mooi bij elkaar. 
De paperclips zijn echt oudjes van JoyCrafts evenals de vlaggetjes met gestanste letters.
Een kantje en wat plakpareltjes en mijn kaartje was geboren.

Ik link deze kaart bij Carlin's Kaartenparadijs waar de maand augustus "alles mag".

Dank je voor je bezoekje, fijne dag/weekend en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*dessinpapier-Little Miracle-PB7058-Marianne Design,  *bannertjes-Joy/Noor-6002/0799,   *paperclip-Mery's clips-Joy-6002/0234,   *vierkante stans-dienamics-MFT-cross stitch square.

donderdag 15 augustus 2024

"Vreemde" kerstcactus...

 Hallo lieve mensen, hebben jullie de warmte/hitte een beetje goed doorstaan? Wat een temperaturen ineens hè? Het leuke is dat er dan wel ineens "tropische planten" in je tuin gaan groeien zoals deze jolige "kerst-cactussen" hihi....


Ik heb ze meteen in een potje gezet en versierd met glitterlijm LOL. Nee hoor, ze vragen bij Dutch card lovers cactussen op je kaart en ik wist dat deze leukerds nog verstopt in een papierblok zaten. Samen met de postzegelstans en mijn Cricut heb ik er deze kerstkaart van gemaakt ter inspiratie voor https://52weekstochristmas.blogspot.com/ week 33.


De zilverkleurige "falala" heeft een wit schaduwrandje gekregen. Eigenlijk zou er Feliz Navidad op moeten want in Mexico vieren ze ook kerst maar een stukje creatieve vrijheid is mij niet vreemd LOL.


Ook de binnenzijde kreeg nog een stekelig plaatje.
 
Wisten jullie trouwens dat er echt een kerstcactus bestaat? HIER (KLIK) zag ik dat.


Het is een lidcactus, wordt vaak in de winter verkocht en bloeit van november tot januari. Weer eens iets anders dan een poinsettia hihi.

Benieuwd wie van jullie ook deze tropische week een kerstkaart heeft gemaakt. Die kun je tot vanavond 23:55 HIER (KLIK) linken. Ook loopt nog steeds de juli-challenge bij 52 WTC tot 25 augustus 20:00 uur!

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

zaterdag 10 augustus 2024

Drie vliegen met één kaart...

 Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke reacties op mijn kerstkaart en op de beterschapswensen voor mijn rug. Ik ga zeker jouw tip proberen Femmy, nu komt er geleidelijk verbetering door rustig te bewegen, pijnmedicatie en ontstekingsremmers. Het was lang geleden dat mijn rug zo opspeelde, toen ik nog werkte gebeurde dit vaker.

Nu over naar mijn kaart. Bij https://kleurenmetpotloden.blogspot.com/ start een nieuwe challenge vandaag. Zoals altijd: "alles mag als je maar met potloden kleurt"..


Één van de sponsors deze maand is de digishop van Paper Nest Dolls en ik ging aan de slag met Emma's sweet friend en je vindt haar HIER (KLIK).

Ik ga eerst altijd dessin-papier zoeken dat ik wil gebruiken zodat ik weet welke kleur potloden ik ga gebruiken. Emma is ingekleurd met Derwent Coloursoft. Ik zal onderaan voor de liefhebber de kleurnummers vermelden.

Het dessin-papier heb ik al een tijd en is van Joy Crafts/Noor. Het heet summer vibes. Het ijsje is een stans van Sunny Studio "perfect popsicles". Op de toppen van de ijsjes zit "shaved ice" van Viva Decor.
De tekst op het roze ijsje is ook van Sunny Studios

Emma is gestanst met een stans van MFT;"cross-stitch rectangle". Rondom Emma en haar hondje heb ik nog wat dewdrops van Marianne Design geplakt.

Deze kaart leverde ik ook in bij Carlin's Kaartenparadijs (KLIK) want daar mocht ik gast-designer zijn en dat was ook voor vandaag.

Én deze kaart ging op de post naar mijn dt-maatje bij 52 WTC Martina (Martina's kaartjes) want zij mag morgen haar verjaardag vieren, dus zo had ik 3 vliegen in één klap/kaart hihi.


Emma's sweet friend: ingekleurd met Derwent Coloursoft op merkloos glad papier 220 gram. Geblend met behulp van geurloze terpentine en doezelaars.

Huid: C570-C550-C620-C180
Haar: C580-C600-C510
Strik en jurk: C330-C360
Hondje: C710-C690 Bandje en penning: C190-C120
Ijsje: C530-C510-C190-C120
Tafel-C050

Doen jullie gezellig mee bij Kleuren met Potloden en bij Carlin's Kaartenparadijs ? Ik ben benieuwd.
Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda



donderdag 8 augustus 2024

Kerstknuffel...

 Hallo lieve mensen, het is weer donderdag dus tijd voor een kerstkaart bij 52 weeks to Christmas. Ik ben aan de slag gegaan met een lief plaatje en heb daaromheen deze kerstkaart opgebouwd...


De lopende challenge is nog steeds de bingo-kaart van Nancy en zelfs zonder dat het de bedoeling was heb ik toch weer bingo met:"denneboom-kerstballen-goud" en "lichtjes-kerstballen-label" en "sterretje-label-goud", hihi.

Het dessin-papier is van CraftSensations, de cirkelstans is van Marianne Design, de kluifjes van Amy Design en de sterren heb ik met een pons gemaakt.
De gestempelde tekst is van StudioLight.

Afgelopen maandag ben ik door mijn rug gegaan dus knutselen en bloggen staat op een laag pitje omdat ik niet lang kan zitten/staan/liggen. Alleen rustig wandelen levert geen pijn. Ik doe mijn best om langs te komen maar het zal in etappes gaan.

Verder ben ik met deze kaart (KLIK) winnaar geworden bij My Besties Dutch Girls Design Challengeblog en mocht ik als prijs twee digi's uitzoeken en ik mag gast-designer zijn. Zó leuk want toen dit blog startte ben ik daar nog een tijd lid van het design-team geweest. Nu ik mijn kleurpotloden herontdekt heb ga ik zeker weer vaker meedoen ;P

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*kluifjes-ADD10213-Amy Design,    *cirkelstans-LR0837-Marianne Design,    *tekst-JMA-VC-STAMP547 

vrijdag 2 augustus 2024

Vlaggetjeskaart voor Martha...

 Hallo lieve mensen, op deze zonnige, warme vrijdag ben ik weer van de partij. Gisteren was namelijk blogmaatje Martha (creaties van Daatje) jarig. Natuurlijk ging naar Martha een felicitatiekaart want zij is ook altijd heel attent hierin. Omdat ik weet dat ze van aparte modellen houdt heb ik er iets speciaals van gemaakt, kijk maar mee....


Dit is de voorkant, gemaakt met dessinpapier en plaatjes van Craft O'Clock; "touch of nostalgia". De plaatjes knip je met de hand uit. Hier en daar witte stipjes gezet met de parelpen en hier en daar wat glitterlijm gebruikt. De kaart sluit met een organza lintje.


Hier zie je al dat het geen "gewone" vierkante kaart is. De rug is een harmonica vouw. Alle randjes bewerkt met distress inkt "vintage photo".


Als je de kaart opent zie je dit... De letters zijn met de Cricut gesneden.


Zo zie je hoe het in elkaar steekt. Ik heb een aantal jaar geleden eens een kerstkaart in dit model gemaakt maar een felicitatiekaart is ook leuk natuurlijk.


De achterkant met pocket en label waar ik voor Martha wat op heb geschreven.
Er gingen wel 3 zegels op de bubbeltjes-envelop maar ach dat mag ook wel eens.
Hopelijk is hij goed aangekomen en vond Martha hem leuk.

Dan wens ik jullie allemaal vast een fijn weekend!
Dank je voor je bezoekje en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda




donderdag 1 augustus 2024

Nogmaals bingo voor 52 WTC...

 Hallo lieve mensen, kunnen jullie het nog een beetje volhouden met het warme weer? Hier was het dinsdag 30+ graden en dat trok ik even niet maar verder lukt het wel. Tim is inderdaad weer aan het werk, hij wordt 60 eind september dus hij moet nog een aantal jaar. Gelukkig is hij dol op zijn werk dus dat scheelt.

Enfin, week 31, de eerste dag van augustus en "kerstkaarten-donderdag" bij 52 weeks to Christmas. Ik heb nog een partijtje "kerstbingo" gespeeld voor de challenge van juli bij 52 WTC.....


Weer eens een ronde dieptekaart met de layoutstans van Marianne Design gemaakt. Ik vond dat deze lieve afbeelding van Mintay daar heel geschikt voor was. Met deze afbeelding haal ik bingo op:"hert-slee-goud" en "denneboom-kerstballen-goud" en volgens mij nog wel een of twee rijtjes hihi.


Bovenaan een goudkleurig lintje met strik en glittersteentje. Op de hartjes van de poinsettia's goudpasta gebruikt en op de lichtjes wat glitterlijm zodat ze schitteren. Hier en daar witte stipjes met gelpen gezet en op het rood van de onderste cirkel en rond de kerstwens wat correctie-vloeistof gebruikt.

Wil je ook "bingo" spelen voor de lopende challenge dan vind je HIER (KLIK) de bingo-kaart en kun je je kerstkaart linken tot 25 augustus 20:00 uur Ned.tijd. En Nancy heeft een hele toffe prijs beschikbaar gesteld (jammer dat ik niet mee mag doen hihi).

Heb je deze week een kerstkaart gemaakt dan kun je die HIER (KLIK) met ons delen tot vanavond 23:55 uur, dan komt er zeker iemand van het team een kijkje nemen.

Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*cirkelstans-LR0677-Marianne Design,   *tekst-Tim Holz,   *afbeelding-Mintay-white Christmas.