vrijdag 26 juli 2019

Zonnige groetjes bij 40 graden.../ Sunshine greetings at 40 degrees....

Hallo lieve mensen, vandaag kom ik jullie een zonnige groet brengen, dat kunnen jullie vast gebruiken...LOL. Gisteren is hier vlakbij in Gilze-Rijen de record-temperatuur van 40,4 graden gemeten máár de verkoeling zit er blijkbaar aan te komen, nog even doorbijten....

Het borduurwerk voor deze kaart heb ik in Bostalsee bij een aangename temperatuur van 25 graden gemaakt, lekker buiten op het terras met uitzicht op het meer (lijkt al héél lang geleden)...

Hello dear people, it's very hot here so I keep it short. I made an easelcard with an embroidery which I embroided already when we were on vacation...


Ik heb er een easel-card mee gemaakt. Het borduurpatroon is van Marianne Design evenals de stansen én de tekst.
Het dessin-papier is van Pion (seaside stories)...


De schelp is ingelijst in een cirkel met stikrandjes. Het touw na stansen en embossen met distress-inkt bewerkt. Het zeepaardje is uit het dessin-papier geknipt en bewerkt met glitterlijm. Rond de schelp wat transparante iriserende sequins.


Het liggende deel van de kaart is voorzien van schelpen, visnet en ook een paar sequins.

The standing "easel" stay's up by the diecut of the fishing net. You can send this card entirely flat.



Hier zie je goed dat de "easel" tegen het visnet rust. Deze kaart kan gewoon plat verstuurd worden.

Inmiddels is mijn moeder thuis uit het ziekenhuis met een open wond van 25-30 cm die 3x per dag gespoeld moet worden. Vanwege grote drukte bij alle thuiszorg-instanties hebben mijn vader en ik tot gisteravond dit gedaan. Ik 's-ochtends en 's-avonds en mijn vader 's-middags. Er is inmiddels een hoog/laag bed en een halve apotheek aan verbandmateriaal. Ze is 6 kg afgevallen en heeft totaal geen energie (en daarbij die hitte...het is zo sneu) maar ze is wel blij dat ze weer thuis is. Voorlopig blijf ik wel wassen, strijken en boodschappen doen maar we gaan wel op zoek naar hulp in het huishouden 1x per week...zal niet meevallen ben ik bang :(

My mother is home from the hospital. She has an open wound from 25-30 centimetres. Lots of help is needed but all institutions for home nursery are loaded so my dad and I played nurse for a while. Now there comes professional help. She is very happy to be at home again :)

I wish you all a nice weekend, thanks for dropping by and see you in blogtime.
Greetings Miranda

Ik wens jullie vast een héél fijn weekend en dat er maar verkoeling mag komen, dank je voor je bezoekje en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

*borduurpatroon-Marianne Design,    *touw-Creatable LR0418-Marianne Design,    *schelpen-Creatable LR0230-Marianne Design,    *cirkel-Craftables CR1360-Marianne Design,    *net-Craftables CR1409-Marianne Design,    *tekststempel-CS1024-Marianne Design,    *dessin-papier-Pion-Seaside Stories,    *borduurgaren-sequins-glitterlijm, distressinkt

33 opmerkingen:

  1. Wow, wat een heerlijk zonnige kaart, in deze leuke kleuren. En wat gaaf hoe je met de schelpen, visnet en touw er een leuk tafereel van hebt gemaakt.
    Fijn dat je Moeder weer thuis is, om daar verder beter te worden, en aan te sterken. Maar voor jou en je Vader zijn het drukke tijden met al dat zorgen. Veel sterkte met alles, en een fijn (koel)weekend!
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat een prachtige zomerkaart !
    Een spoedig herstel gewenst voor je moeder !
    Groetjes
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Prachtige kaart is dit Miranda...super!
    Misschien een tip voor je...ik heb hulp van Uwassistent...tis te proberen! Ze bieden veel soortn hulp aan!
    Sterkte en beterschap voor je moeder!
    Groetjes Ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Wat een supermooie kaart Miranda!
    En wat een zorgen om je moeder, heel veel sterkte ermee!!
    Alvast een fijn weekend xx

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Heel leuk met die geborduurde schelp! Wat een grote wonde bij je moeder. Goed voor haar dat ze toch al thuis is. Natuurlijk komt er nu wel veel op je af. Hopelijk is je moeder snel weer beter en blijf je zelf ook alles de baas kunnen ! Sterkte ! Groetjes, Gina

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Een hele leuke kaart, Miranda.
    Leuk zomers tafereeltje.
    Veel zorg bij je moeder,extra drukte.
    Sterkte en succes met alles.
    Groetjes, Elle-jeanne

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wowww, wat een prachtige zomerse kaart heb je gemaakt. Mooie schelp heb je ook geborduurd. Prachtig geheel zo.
    Fijn dat je moeder weer thuis is, wel een grootte wond, zal denk lang duren dat die van zichzelf weer helemaal dicht is. Nu met dat extreme weer, zielig is dat dan. Maar gelukkig heeft ze hulp van je en hopelijk vinden jullie snel een hulp in de huishouden. Dat scheelt dan ook al veel voor jullie. Sterkte met je moeder en met de hitte. Voor mij is 24 graden mooi zat, hoeft niet echt warmer te zijn. Vooral die hitte van afgelopen nacht, in bed, die was wel heeeeeel erg. Fijn weekend.

    Lieve groetjes, Astrid.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Prachtige schelp heb je geborduurd. 25 graden is een mooie temperatuur. Dan kun je nog wat doen!
    Fijn dat je moeder weer thuis is, maar het brengt wel heel veel zorg voor jou en je vader met zich mee. Ik ben ook mantelzorger, dus weet een beetje van de hoed en de rand. Heel veel sterkte voor allen!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een pracht van een easelcard heb je gemaakt, Miranda.
    Beterschap voor je moeder. Fijn dat ze weer thuis is, maar met alle zorg die nodig is valt het soms niet mee. Voor jou en je vader dan ook veel sterkte gewenst!

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel mooie kaart Miranda! En wat is tijd een raar ding, he? Sommige dingen lijken heel lang geleden en andere dingen lijken net gebeurd en zijn al veel langer geleden.
    Fijn dat je moeder weer thuis is, maar wat erg dat er geen thuiszorgorganisaties zijn die de wond kunnen doen.
    Misschien is een huishoudelijke hulp via de WMO wel te krijgen (moet je aanvragen/indienen bij de gemeente waar je moeder woont). In elk geval sterkte tot die tijd!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Wat een mooie kaart! En wat erg wat ik allemaal lees over je moeder, ik herken zeer veel. Mijn moeder had ook een open wond in dr hiel (je snapt gewoon niet dat dat kon, zo groot en zo diep) En wat een pijn ze dan ook hebben, ik heb dat nooit durven doen verschonen, maar gelukkig was er toen 15 jaar geleden wel de zorg. En zijn we ook met huishoudelijk werk daar gestart, ik hoop voor je dat het allemaal lukt, want je hebt al zoveel te doen voor je ouders. Je doet het met liefde, maar het is wel veel. Veel Sterkte, groetjes Elly

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Hoi Miranda,
    je hebt een prachtige easelcard gemaakt met het borduurtje zó mooi in een lijstje.En wat een zorgen om je moeder en dat er dan gewoon geen thuishulp is..ik hoop in ieder geval dat jullie wel hulp in de huishouding kunnen vinden,
    sterkte met alles,
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Mooi kaartje Miranda, leuk met de papieren schelpjes er bij
    Sterkte met de mantelzorg, het is nu gelukkig al wat koeler

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Mooie zomerse kaart! Hier is het gelukkig een stuk afgekoeld, lekker alles open gezet dan kan de warmte ook uit het huis!
    Fijn dat je moeder thuis is, succes met haar verzorging en een voorspoedig herstel toegewenst,
    Colinda

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een leuke kaart past precies bij het weer van nu, hier in Heemskerk was het ook super warm en zote zien vandaag weer. nou ja voor je het weet is het weer herfst en winter koud en nat , en verlangen we weer naar de zomer. Fijn dat je moeder weer thuis is , hoop dat ze snel wat opknapt.

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Prachtig kaartje, Miranda! Past goed bij het weer.
    En ja, die recordtemperatuur was ook dichtbij ons (ik ben dan wel benieuwd waar jij woont :-)) dus hier ook lekker warm. Maar gelukkig nu een heel stuk koeler.
    Groetjes
    Jantine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een mooie geborduurde schelp heb je gemaakt! En de kaart erom heen past er zo mooi bij! Een heerlijk zomers kaartje! Fijn dat je moeder weer thuis is, zal zeker nog een zorg zijn om iedere dag te spoelen. Hopelijk gaat het snel beter! Veel sterkte, groetjes Marijke.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hoi hoi Miranda
    Prachtige easelkaart en het geborduurde deel vind ik schitterend!
    Ah wat fijn dat je moeder weer thuis is, maar wat jammer dat de thuiszorg geen hulp kan bieden het is echt kom,er en kwel in de zorg..... knap dat je vader en jij de wond kunnen verzorgen, heel veel sterkte voor jullie en hopelijk kunnen jullie huishoudelijke hulp vinden!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Je hebt een prachtige kaart gemaakt.
    Fijn dat je moeder thuis is. Succes met verzorgen en regelen.
    Misschien kun je vanuit de WMO een hulp krijgen?
    Groetjes Miranda

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wat een prachtige geborduurde kaart heb je gemaakt. Ik ben nu noodgedwongen ook aan het borduren, du zal bij mij binnenkort ook wel iets van mijn borduurkunst op het blog te zien zijn.
    Succes met de verzorging van je moeder.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Heel mooi !
    Een prachtig borduurwerkje en heel mooi afgewerkt met leuke materialen.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Mooie kaart Miranda, leuk zo'n maritiem thema in deze kleuren. Fijn dat je moeder weer thuis is, weer een stapje verder in het herstel. Nou, dat gevoel heb ik dus ook, iedereen gaat op vakantie en wij niet, totdat ik bedenk dat wij al vakantie hebben gehad, hihi.

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtige kaart! Hier zit zoveel werk in die gaat vast naar een bijzondere vriendin. Fijn dat je moeder weer thuis is al klinkt het wel behoorlijk heftig allemaal. Zeker met dat warme weer is het vast afzien voor haar. Sterkte!

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Je kaart is prachtig geworden, leuke details. Fijn dat je moeder weer thuis is. Heel veel sterkte het valt niet mee.
    Groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Gelukkig is de verkoeling gekomen, wat kan een mens blij zijn met wat regen! Fijn dat je moeder nu thuis is maar het zal niet meevallen als je een stukje verzorging zelf doet. Succes met zoeken naar huishoudelijke hulp. Je kaartje is prachtig.

    groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Dezer kaart is helemaal af, met al die leuke details erop.
    Ik vind die kleine glimmetjes, in het visnet er leuk, geeft net iets extra's.

    Oh jee, je moeder, ik heb het gemist, ik ga even terug lezen.
    Heel veel sterkte

    BeantwoordenVerwijderen
  27. wat een mooie easelkaart leuk dat borduurseltje erop ne die andere leuke details
    groetjes ellen

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een mooie easel en mooi subtiel borduurtje erop als blikvanger! Leuke stansjes en mooie tinten bij elkaar ook.

    Acj jee, je arme moeder! Wat een wond! Dat vergt veel aandacht denk ik zomaar. Fijn dat jij en je vader kunnen helpen, maar iemand van Thuiszorg erbij zou wel erg mooi zijn. En een hulp in de huishouding ook. Vel succes daarmee, het zal inderdaad niet meevallen.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Een erg mooie zomerse kaart.
    Veel sterkte met je moeder.
    Groetjes, Chantal S

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hoi Miranda, dank je wel voor je lieve en leuke reactie op mijn blogpost! Ik blog een beetje te weinig op dit moment. Ik zie dat jij de nodige beslommeringen en zorgen om je moeder hebt, dat is ook pittig! Heel veel sterkte voor jou en je mam! Je kaartje is een beauty, easelkaarten blijven iets extra’s hebben! Liefs, xx

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Ook jij zit volop in het mantelzorgen lees ik. Dat zal allemaal niet meevallen voor je moeder maar ook voor je vader zal het best een belasting zijn, denkend aan mijn eigen ouders. Heel veel sterkte.
    Mooie kaart. Lekker roze, mijn kleur, hihi.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Prachtige kaart. Heerlijk om buiten te borduren met ‘normaal” weer. Heel veel beterschap met je moeder.
    Gr Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Een mooie kaart heb je gemaakt. Heel veel beterschap voor je moeder en succes/sterkte met het mantelzorgen!
    groetjes, Caroline

    BeantwoordenVerwijderen