zondag 27 januari 2019

Kaart en bekentenis.../ Card and confession....

Hallo lieve mensen, dank jullie wel voor de leuke en lieve reacties op mijn kerstkaart van afgelopen donderdag. Ik heb ze met heel veel plezier gelezen en waardeer de tijd die jullie erin steken.

Ik ben nog steeds aan het ruimen door heel het huis (elke dag wat) en de dagen vliegen voorbij. De kaart die ik vandaag hier laat zien lijkt ook uit "vervlogen tijden" te komen...

Hello dear people, thank you for your nice comments about my last card. Today a card in nostalgic style...


Samen met haar hond gekleed in een mooie mantel met muts en mof gaat zij op verjaardagsbezoek hihi.
Als basis een vierkante witte kaart. Het gebruikte dessin-papier en plaatje komen van Pion-design.

I used the papers and picture from Pion design. Design-paper stitched by hand and distressed at the edges.


Het dessin-papier met de hand geborduurd en de randjes zijn wat opgeruwd. Het plaatje gestanst en de randjes beïnkt met distress-inkt "vintage photo". Om het plaatje zilveren kraaltjes geplakt en op een stans van Crealies geplakt.

The flowers are some from my stash and some made by me from paper..


Naast het plaatje in een toef zowel gekochte als zelf gemaakte bloemetjes verwerkt. Rechts bovenaan nog iets wat ik "vond" tijdens het opruimen, een takje transparante plastic blaadjes op een zilverdraadje van Magnolia.

Silver beads to frame the picture and glued on an open scallop oval die. In the corner a bow topped with a brad. The text at the top is from Joy. I enjoyed playing with my  stash and thats were my "confession" is about...


Bovenaan de tekst-stans van Joy weer eens gebruikt en in de hoek een organza strik mét brad natuurlijk ;p
Heerlijk om weer zo te tutten met spulletjes uit de voorraad...... En vanuit die voorraad kom ik op "mijn bekentenis" uit.

I have so much laying around that my goal is to use first my stash before I go shopping for new. I won't go to markets/fairs this year to avoid temptation hihi.
Thank you for dropping by, enjoy your day and see you in blogtime.
Greetings Miranda

Er ligt nog zoveel niet of nauwelijks gebruikt materiaal in ons huis en ik vind dat daar een eind aan moet komen. De komende tijd ga ik steeds uit de voorraad pakken en gebruiken (een beetje verlaat goed voornemen LOL) en ik ga dit jaar niet naar beurzen e.d om niet in de verleiding te komen. Het zijn nl vooral die impuls aankopen en spulletjes van de A....n die blijven liggen, zo van dat komt nog wel van pas. Herkenbaar of niet?
Dank je voor je bezoekje, fijne dag en tot blogs.
Lieve groetjes Miranda

50 opmerkingen:

  1. Wat een prachtig nostalgisch kaartje Miranda.
    Groetjes,
    Karin

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Nostalgisch, lief en romantisch Miranda! Ik geniet zó van die Britse kostuumdrama's en de mooie dames maar jij bent vast blij dat je Ziva zó niet hoeft uit te laten 😆!
    Ja ik kom vaak "ooit" tegen in mijn spulletjes, is dus NOOIT!
    Ligt het aan mij of is het stil in blogland? Krijg zó weinig reacties, misschien allemaal aan het opruimen?
    XxIrene

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Hoi Irene, het was inderdaad even rustig maar volgens mij trekt het weer aan, zal een dipje na de feestdagen geweest zijn LOL.

      Verwijderen
  3. Absolutely gorgeous!! Beautiful :)
    Hugs-Peninia Art ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Hoi hoi Miranda
    Wat een schitterend mooi kaartje met hoog vintage gehalte!
    Mooi voornemen en ja dat zou ik eigenlijk ook moeten doen, mar de ac_tion blijft aantrekkelijk ahum....maar je hebt gelijk!
    Liefs Martha

    BeantwoordenVerwijderen
  5. De romantiek spettert van je kaart af!!! Heel erg mooi...
    En je bekentenis...heel herkenbaar! Ik heb pas mijn hobbykamer weer iets anders ingedeeld omdat je dan altijd weer dingen tegenkomt waarvan je niet eens wist dat je het nog had. Nou ben ik gelukkig niet van het bewaren dus de school van mijn kleindochter was heel blij met een grote tas met "kostbaarheden". En ik met weer een beetje ruimte om weer nieuwe spulletjes op te bergen ;-))
    Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een mooie vintage kaart heb je gemaakt.
    Een leuk oud plaatje met mooie achtergrondpapiertjes erbij en een prachtige bloementoef.
    Ontzettend mooi gemaakt.
    Groetjes,
    Carla

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Prachtige vintage kaart heb je gemaakt! Ik heb ook nog spullen liggen die ik nooit heb gebruikt. Voornamelijk knipplaatjes en wat stempels. Knap dat je niet meer naar beurzen gaat. Ik ga in april naar Rijswijk de eerste beurs die ik dit jaar ga bezoeken.
    groetjes Trudy

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een mooie kaart heb je gemaakt, Miranda.
    Hier ook al flink aan het opruimen. Alleen gaat er bij mij veel voor de meisjes in een apart kastje. Ze zijn nu echt op een ´knutsel-frutsel´ leeftijd en kunnen alles gebruiken bij het knippen en plakken. Zo komt het uiteindelijk toch nog goed van pas ;o)

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Wat een prachtige nostalgische kaart Miranda! En wat passen die bloemen, tak en lint er weer super bij. Veel succes met je voornemen, ik weet zeker dat je met je al verzamelde spulletjes nog prachtige kaarten kunt maken.
    Groetjes, Eri

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Heel herkenbaar te veel spullen en nog niet of te weinig gebruikt. Maar sommige spulletjes zijn soms te leuk om te laten liggen........
    Jou nostalgische kaart is mooi geworden!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heel mooi kaartje Miranda. Het papier is prachtig en lek dat geborduurde randje. Ja natuurlijk herken ik het probleem dat er teveel blijft liggen.... Wel goed van je dat je het eerst probeert op te maken.
    Eigenlijk ben ik nu ook bezig met een kaartje met papier van jaren geleden an de Action en nog zo mooi.
    Fijne dag.
    groetjes Caroline

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Prachtige kaart en ja das een goed voornemen maar ik krijg dat nooit voor mekaar hihi

    liefs en Creatiefs
    Cinderella
    Xx

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat een mooie kaart heb je gemaakt.
    Zo'n lief plaatje en zo mooi alles in kleur erbij gezocht.
    Het is heel erg herkenbaar van alle nauwelijks of niet gebruikte spulletjes, echt zonde gewoon.
    Niet naar de beurs gaan is een erg goede oplossing
    Groetjes Hetty

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Om bij je laatste opmerking te beginnen: HEEL herkenbaar! Ik kan wel een hobbywinkeltje beginnen. Dus ik probeer ook altijd oude spulletjes te gebruiken en naar beurzen ga ik ook al jaren niet meer om die reden.

    Je kaart is erg mooi van kleur, past perfect bij het schattige plaatje. Mooi die strik met brad en het parelrandje langs het plaatje is ook schattig.

    groetjes van Ank

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Wat een prachtige kaart! Zo mooi die zachte tinten en zo lief.
    Heel herkenbaar hoor. Vooral bij A neem ik snel iets mee. kost niets, vreet alleen kastruimte ;-).
    groetjes Joanne

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Wat een prachtige kaart!!
    Groetjes Karien

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Prachtig, deze retro kaart! Je goede voornemen kan ik alleen maar steunen! Ik probeer al een paar jaar de aankopen te minderen en nu ben ik de voorbije weken echt aan het "verwerken" geslagen. (Binnenkort hopelijk resultaten...). Ik moet van mezelf allerlei restjes opgebruiken. En ook eindelijk eerst iets doen met alles wat ik nog nooit gebruikt heb, voor ik weer wat mag kopen. Mijn verhuizing vorige zomer heeft me nog eens extra met de neus op de feiten gedrukt... Het stimuleert de creativiteit ook wel, hoor! In ieder geval: je bent niet alleen!
    Groetjes, Nele

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Mooie kaart!
    Ik kan heel goed spullen laten liggen, tot spijt van mijn vriend: dan zie ik iets dat ik heel mooi vind, maar besef me ter plekke dat ik het waarschijnlijk nooit of maar 1x ga gebruiken en dan laat ik het liggen. Hij vind het dan moeilijk om me eens te verrassen met een stans of stempel. Succes met ruimen en methetfebruiken van al die vergeten spulletjes, jij weet er zeker weer wat moois van te maken.

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Mooie kaart met een mooi plaatje. Doet wel wat aan Holly Hobby van vroeger denken. Ken je dat?
    En het hebben van een grote, bijna nooit gebruikte voorraad herken ik. Probeer ook minder te kopen maar ze verkopen gewoon veel te leuke dingen.
    Groetjes van Henriët

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Prachtige vintage kaart heb je gemaakt met het mooie papier van Pion. Ik heb besloten om dit jaar niet meer alle lijnen van Pion te kopen, ik heb nog zoveel liggen. Spullen die ik bij Action koop, gebruik ik meestal wel..
    Maar er zijn natuurlijk altijd wel spulletjes die je nooit gebruikt..
    Ansx

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Toppie kaart!
    Plaatje enig, dp is prachtig.
    Helaas is het virus hier ook nog actief, en kan het kopen niet weerstaan:)hahaha!!!!
    Doe het al wel minder.
    Ik heb veel restjes papier, die wil ik eens op gaan maken:)
    Succes met je voornemen!
    Fijne dag verder, liefs Crealientje.

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wat een schitterend nostalgisch kaartje, Miranda!
    Ja, ik herken het en probeer idd eerst eens wat ouder spul op te maken. Heb toevallig vandaag 2 kaartjes gemaakt met 'oud' DP. En ik probeer niet meer zo spastisch alle restjes te bewaren. Ook probeer ik niets (of niet meer zoveel) aan te schaffen. Haha....hoe vaak heb ik inmiddels het woord 'probeer' gebruikt??
    Succes met je voornemen. Wel jammer trouwens dat ik je niet meer op een beurs tegen kan komen!
    xxx Margreet

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Wat een prachtige kaart zeg. Mooi, die zachte kleurtjes en al die mooie details.... Ja, ik herken het helemaal. Ik vind dat ik ook heel vaak juist de "goedkoopjes" na een jaar weer ongebruikt tegen kom. Die koop ik dus ook niet meer. Verder vind ik het wel leuk om weer met iets nieuws aan de slag te gaan, maar probeer dan ook regelmatig wat van de oudere spulletjes op Marktplaats te verkopen. Dan blijft het een beetje in balans ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Hoi Miranda,
    jaaah ik ben er weer! Na 2 jaar hebik het kaarten maken weer opgepakt. Maar wat heb ik veel gemist zeg! Wat een mooie kaarten heb je gemaakt de afgelopen tijd. En zeker herkenbaar, hihi Ik wil wel naar de beurs gaan want wat is er veel leuks op de markt gekomen zeg! Ook ik ben aan het opruimen en ordenen geslagen, maar ik wil toch graag wat nieuwe spulletjes scoren hihi. Ik heb al wat nieuwe kaartjes op m'n bloggie gezet...dus als je tijd hebt...fijne avond en graag tot ziens! groetjes Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen
  25. een prachtige kaart heb je gemaakt Miranda

    gr karin

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Zeker herkenbaar is jouw verhaal! Je kaartje is een plaatje, heel erg mooi en knap gedaan! Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Mooi romantisch kaartje Miranda, en ja ik denk dat het voor vele herkenbaar is dat er ongebruikte spulletjes liggen.

    Groetjes Hermien

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Wat een prachtige kaart. Die heb je niet zo maar even gemaakt. Wat zijn erveel details te zien. Dikke 10.
    Opruim 'woede', komt mij heel bekent voor. 🤭 Ik kom aleen tijdniet opbeurzen, moet ik dus ook maar instellen bij A....n. Goede tip.

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Ziet er weer schitterend uit Miranda, past allemaal weer mooi bij elkaar. Ga ook een poging doen om het papier te laten liggen . . .

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Hahaha...ik moest zo lachen om je bekentenis! Het is zo herkenbaar, dat ik vorig jaar tegen mezelf zei: de knutselspullen die ik bij A....n koop, tel ik niet mee bij mijn scrapaankopen, Ook een manier om jezelf voor de gek te houden! Dus ik had me ook voorgenomen dit jaar heel weinig te kopen en dat lukt tot nu toe goed. Ik ben ook dingen aan het gebruiken die ik vorig jaar kocht. Zo ook die stansen van de verhuiskaart.
    Jouw kaart is heel lief met dat schattige plaatje.
    Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Beautiful card Miranda, love this beautiful image and wonderful colour theme.
    Hugs Pam x

    BeantwoordenVerwijderen
  32. Wat een beauty Miranda... de nostalgie spat eraf!

    En of het herkenbaar is! Daarom hou ik bij tijd en wijle een candy en ben ik een challenge gestart. Ook heb ik een doos op de overloop bij mijn hobbyhonk staan, waar ik iedere keer hobbyspullen in leg om naar de kringloopwinkel te brengen..... kijken of dat een beetje opruimt.
    Ook ga ik al jaren niet meer naar beurzen en zijn hobbywinkels verboden terrein :). We leren het nog wel.... hopelijk ;).
    Fijne avond!

    BeantwoordenVerwijderen
  33. Hele mooie, romantische kaart.

    Zeker herkenbaar!!
    Ik was ook goed op weg, kocht niks meer, maar sinds Lila in huis is heb ik toch weer papier gekocht, Lila papier, want dat had ik niet😁
    Daarnaast heb ik ook wat snujmall e n gekocht, ook bij Action.
    Tja, ze hebben daar zoveel leuks .
    Maar beurzen ga ik niet meer, het geld voor de toegang geeft ik liever uit in een winkel of on line.
    Ik heb me wel voor genomen om alles te gebruiken war ik heb, of zelfs op te maken!!
    Ik verzamel nl veel knutsel spullen, maar v iind het dan zonde om het op te maken, want stel dat ik het weer eens nodig heb en het is op.....kijk, dat die ik dus niet meer.

    BeantwoordenVerwijderen
  34. Prachtige romantische kaart. Heel herkenbaar, ik heb ook spullen die ik nog niet gebruikt heb.

    Groetjes Ans

    BeantwoordenVerwijderen
  35. Allereerst heb je een prachtige kaart gemaakt, mooie details heb je gebruikt en daar ben je een kei in. Ik moest wel lachen om jou bekentenis.Hoe herkenbaar ook, al vind ik dat ik wel wat kritischer ben geworden daarin. BV stickers koop ik bijna niet meer. Het is zo verleidelijk hè? Maar je brengt mij nog wel op een ideetje, sommige dingen kun je bv ook heel goed delen. Groetjes, Nelleke

    BeantwoordenVerwijderen
  36. Supermooie kaart Miranda!,,mooie kleuren en veel moois heb je gebruikt op je kaart.
    Heel herkenbaar maar ik doe het andersom ga nog wel na beurzen en koop niets meer bij de A..Nu moet ik wel zeggen dat ik beter nadenk als ik iets koop ..heb de laatste tijd ook weinig besteld en geef nu meer geld uit aan kleurmiddelen en stempels ook koop ik veel minder mallen.
    Groetjes Marja.

    BeantwoordenVerwijderen
  37. Wauw!! wat een supermooie kaart!! Miranda :-D
    Heel herkenbaar wat je schrijft. Ik heb een paar jaar vrijwel alleen maar gekleurd. De laatste paar weken ben ik weer kaarten aan het maken etc. Heb het gevoel heel veel te 'moeten' inhalen. Er is weer zoveel moois en nieuwe dingen om te gebruiken. Dus ik heb weer even wat aangeschaft. En nu gebruiken ;-).Maar dat gaat wel lukken ;-)
    Liefs, Frouwkje

    BeantwoordenVerwijderen
  38. Mooie kaart Miranda, leuk met de gestikte randjes, geeft altijd een mooi effect. Ohh dat is een goed voornemen wat je hebt. Ik ben toch bang dat ik de verleiding niet kan weerstaan, maar ik ben wel kritischer met aankopen geworden.

    BeantwoordenVerwijderen
  39. Prachtige nostalgische vintage card Miranda! Super mooie papier, mooie details en kleuren. Dank je wel voor je deelname bij Vintage and More .Groetjes Doris

    BeantwoordenVerwijderen
  40. Dit papier heb ik ook nog, zo mooi en past perfect bij het plaatje.
    Groetjes Nicolette

    BeantwoordenVerwijderen
  41. Schitterend kaartje Miranda,
    Alles past zo mooi in zijn geheel
    Prachtig plaatje
    Lieve groetjes Martine

    BeantwoordenVerwijderen
  42. Ik kan met je voornemen wel voorstellen, koop zelf ook steeds minder, maar ook omdat ik met wat ik heb lang vooruit kan. Succes!
    Je kaart is lief en mooi, met een echte vintage look!

    BeantwoordenVerwijderen
  43. Schitterende, nostalgische kaart. Mooi plaatje en mooie kleuren.
    Zo ontzettend herkenbaar je verhaal over al die spullen. Ik ben begin januari ook begonnen met het gebruiken van oudere spullen. En je hebt helemaal gelijk dat de hele goedkope spullen het vaakst blijven liggen.
    lieve groetjes Angelique

    BeantwoordenVerwijderen
  44. Nostalgie - Romantiek - Prachtig Miranda 😍
    Geniet van een fijne dinsdag ... liefs Valerie ♥

    BeantwoordenVerwijderen
  45. Hoho ! Niet naar beurzen gaan? Gaat dat je lukken? Het is wel héél herkenbaar. Heb hier ook nog niet uitgeprobeerde malletjes. Erg he! :) Je kaartje is weer supermooi geworden ! Groetjes, Gina

    BeantwoordenVerwijderen
  46. Hallo Miranda
    Wat een prachtige nostalgische kaart met dit mooie papier, er zit zoveel mooi's op.
    Ik snap je wel hoor maar ik zal ons uitje naar Nijkerk echt missen, is altijd zo gezellig samen!
    Veel succes met opruimen in je huisje.
    Liefs, Danoesja xxx

    BeantwoordenVerwijderen
  47. Wat een prachtige kaart Miranda en ik moet eerlijk bekennen dat ik vaak ook denk ohoh, wat ligt hier een stapel aan spulletjes zeg, ik nam net nog 2 ongeopende stansjes van Marianne Design uit de kast. Ik mag van mezelf ook niet meer naar de A...n maar Den Bosch ga ik toch wel doen dit jaar, zo'n sterk karakter heb ik niet hihi
    Groetjes
    Margo

    BeantwoordenVerwijderen
  48. Stunning and love all your Beautiful Embellishments.

    BeantwoordenVerwijderen