zondag 2 februari 2014

Brocante, brocante.......

Hallo lieve mensen, vrijdag was mijn mannetje vrij en zijn we samen weer eens gaan neuzen bij Brocanterie Deja-Vu.  Dat is zó genieten. Het is gevestigd in een huis wat van boven tot beneden inclusief de tuin helemaal is ingericht met spullen uit vervlogen tijden. En met ingericht bedoel ik ook ingericht...echte slaapkamers, oude keuken, etc. Zó gezellig en de ontvangst is steeds allerhartelijkst. Mezelf de nieuwste "Jeanne d'Arc living" cadeau gedaan. Dit zijn magazines met héle mooie sfeerfoto's. Omdat mijn "honger" naar brocante nog niet gestild was ben ik gisteren met Danoesja naar Papendrecht gereden. In blogland was ik vorig jaar al het blog van "Maranja" aan het volgen. Twee gezellige vriendinnen die brocante, al dan niet opgeknapt, verkopen.
We kwamen aan bij een heel gezellig aangekleed pandje en ik liep binnen nog net niet te kwielen. We hebben drie keer een rondje gelopen en ontdekten steeds weer nieuwe dingetjes. We kregen uitleg over een wasstamper en een oude tang van hout waar het wasgoed mee uit het kokende water werd gevist. Er stonden mooie kastjes, koffers, oude nachtjaponnen, noem het maar op. Ik heb eindelijk mijn felbegeerde spuitfles kunnen bemachtigen en een blakertje (jippie!!!). Nog wat kleine frutsels....altijd leuk ;). Na een gezellig bakje thee en de belofte om zeker eens terug te komen weer naar huis....
Danoesja had een stoere koffer gevonden.....Heb je een keer tijd én zin zou ik zeker een keer langs gaan.

Thuis was ik van de week al aan het rommelen geweest in huis (voorjaar in m'n bol?).
Draadstalen wasrekje met die goede oude ossegalzeep......
Een bundel kersenbloesemtakken met tulpen op het dressoir......
O wat kan ik hier toch van genieten.....
Als de "nieuwe spulletjes" een plekje hebben laat ik het zéker nog zien.....
Een fijne zondag wens ik jullie allemaal en tot blogs.....lieve groetjes Miranda







27 opmerkingen:

  1. Mooie spullen hebben jullie gevonden! Ben benieuwd welk plekje ze krijgen.

    Fijne dag.
    Groetjes, Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk is dat he, dat struinen langs al die mooie spullen.
    Je hebt 2 leuke dagen gehad lees ik. Gezellig hoor.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Hoi Miranda, ik ben eigenlijk veel te lang weggeweest uit blogland.....wat een moois heb ik van je gemist!! Ook je leuke verhaaltjes bij je berichtjes zijn altijd zo leuk om te lezen!!
    Leuk dat je deze keer foto's van jezelf en Danoesja hebt geplaatst.....heb ik eindelijk het idee jullie in het 'echie' gezien te hebben!!tevens wil ik je bedanken voor je lieve woordjes op mijn blog!!
    En ja, ik heb je kerstkaart ( wel met flinke vertraging) ontvangen....en ik schaam me eigenlijk dat ik je dat nog steeds niet heb laten weten.....het kwam er gewoon niet van 😳😳
    Ik laat snel weer van mij horen.
    Fijne zondag, lieve groetjes Mary

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ziet er leuk uit allemaal dat is zeker genieten.
    Ik vind het heeeeel jammer dat zulke winkels niet rolstoel geschikt zijn ik kan er nooit in laat staan binnen rijden!!
    Hihi maar ach misschien beter voor mijn knippie!!
    Lol...
    Groetjes Janny.

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Vroeger in Frankrijk kon ik er nooit genoeg van krijgen. Alleen heb ik datzelfde knippie van Janny. En een man die zei, kom op juffie Nooitgenoeg. gr leny w

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Je hebt wel twee hele leuke uitjes achter de rug Miranda en nu je over die houten tang verteld zie ik mijn arme moedertje weer bij die mega-ketel kokend wasgoed staan (hoe durven wij ooit nog te mopperen over de was!!!!!!!! ). Ben benieuwd naar de spulletjes maar wat je nu laat zien is ook al enig en...lente in een vaasje!!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat een leuke uitjes Miranda,Heerlijk om rond te snuffelen en helemaal als het zo gezellig is en je ook zo warm ontvangen wordt!!!
    Je bent helemaal in voorjaarsstemming, mooi je takken.

    Lieve groetjes, Eefie

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat fijn dat je zooo genoten hebt met je man en ook nog met Danoesja!! Lekker even bjitanken!! Geweldig om te zien hoe je de lente in huis gehaald hebt. Ben ook heel erg benieuw naar je nieuwe spulletjes, zal er vast weer heel gezellig uit komen te zien!
    Fijne zondag en tot morgen. Gezellig!! Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Oh dit zijn toch altijd van die gezellige en leuke uitstapjes hè? Lekker neuzen, bijkletsen én probere iets moois te scoren ;-) Jij hebt in elk geval alweer wat leuke sfeerhoekjes gemaakt Miranda! Geniet van je zondag, liefs, Ira
    Ira’s Crea Corner

    BeantwoordenVerwijderen
  10. Je hebt dus heerlijk gesnuffeld Miranda, helemaal leuk! Ik vraag me alleen af wat een 'blakertje' is... Lekker hoor een beetje het voorjaar alweer in je bol, wij gaan zo ook nog maar eens lekker genieten van het heerlijke zonnetje ;) Fijne zondag!
    Groetjes,
    Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Heerlijk gestruind dus en prachtige dingen gevonden. Lekker genieten meis .... alleen het lezen al van dit soort blogjes is een feestje!

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wat heerlijk is dat, lekker snuffelen en dan hopen dat je iets tegenkomt wat gewoon voor "jou" moet zijn!!

    liefs, Durvina

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Hoi Miranda!
    Wat ziet dat er leuk uit! Als je gek bent op Brocante is het een walhalla denk ik! En heel gezellig met Danoesja natuurlijk!
    Groetjes,
    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Ik wist niet dat jij ook zo van brocate houdt Miranda! Wat leuk! Ik ook, en wat heb je je de bloemetjes mooi geschikt. Ook het rekje vindt ik leuk. Heb je een adres van dt winkeltje want daar wil ik ook wel eens gaan neuzen, hihi.
    Liefs Pouwla.

    BeantwoordenVerwijderen
  15. Hoi Miranda,'
    Jij hebt weer lekker je hartje opgehaald, leuk zo'n brocante winkeltje, wij hadden vroeger thuis ook een wasketel, die werd op zondagavond aangestoken, want maandag was wasdag en dan gebruikte mijn moeder inderdaad zo'n houten tang om het hete wasgoed er uit te halen..wat een zwaar werk was dat en wat hebben we dan nu een luxe..liefs Ans..geniet van je spulletjes..

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Gezellig zo'n uitstapjes en altijd leuk om iets op de kop te kunnen tikken en dan een mooi plaatsje uit te zoeken in je huis!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Wat een gezellige uitstapjes heb je gedaan.Lijkt me reuze fijn om in die winkels rond te snuffelen.Maar mijn huisje staat al zo vol!!! Dat mijn mannetje er gek van word als ik zeg zullen we nog eens naar een gezellige markt gaan.Kan daar zo van genieten maar er staat al zo veel op de zolder .En ik kan me zelf !!!!er blijft altijd wat aan mijn handjes plakken.Ik heb zelf ook een romantische oude keuken.Hebben we gemaakt van een oude kast moet je eigenlijk eens kunnen zien.Weet zeker dat jij hem ook prachtig vind want we hebben de zelfde smaak van knusse spulletjes.groetjes Margo.

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Hallo Miranda
    Wat kan een mens toch genieten van de kleine dingen in het leven, Ossegalzeep gebruik ikm ook nog steeds, het is een paardenmiddel voor vlekken etc. je takjes staan er ook gezellig bij, als jij het zo naar je zin hebt, geniet ik ook een beetje mee.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  19. gaaf zijn dat soort winkeltjes he, kan je echt veel leuke inspiraties mee op doen xx christa

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Heerlijk hé dat snuisteren in die winkeltjes, helaas ligt er zo niks hier in de buurt. Gelukkig mag ik dus weer even hier genieten! Liefs,
    http://littlecreass.blogspot.be/

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat heerlijk is toch dat snuffelen, en we doen net of we niets in huis hebben. Je heb het bij je thuis ook gezellig gemaakt.

    Groetjes marian

    BeantwoordenVerwijderen
  22. hoi Miranda, wat heerlijk toch zo lekker knooieren tussen al die leuke hebbedingen en dan nog niet weten wat te kiezen, want je wilt het wel ergens voor gebruiken of neerzetten natuurlijk, jullie hebben genoten dat is duidelijk en ik ben benieuwd wat je ons laat zien de volgende keer, liefs Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Heerlijk om zo lekker te kunnen shoppen. Leuke spulletjes voor je huis, prachtig!
    Ik ben benieuwd als alles een plekje heeft gekregen.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  24. Volgens mij heb je je voor nu nog erg ingehouden ik voel een word vervolgd........

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Heerlijk zo'n dagje brocante shoppen! Zo te horen (lezen) heb je leuke aankopen gedaan. De Jeanne d'Arc Living is ook zo super leuk. Met idd prachtige foto's. Lekker genieten!
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat een leuk stuk heb je geschreven, bedankt hoor.
    Was echt gezellig met jullie in de winkel! Groetjes anja en marja

    BeantwoordenVerwijderen