zondag 26 mei 2013

Chateau Montchoix...megaknutselen.....

Hi,hi,lieve mensen,ik ben weer terug.....van een"MEGA-knutselproject".....(dit hebben jullie niet gemerkt denk ik, omdat ik vanaf onze vakantieplaats gewoon heb kunnen bloggen, omdat er gratis wifi was).De afgelopen maand ben ik samen met mijn man in Rougnac geweest in Frankrijk. Dit ligt tegen de grens van de Dordogne aan in de regio Poitou-Charente. Vrienden van ons hebben daar 3,5 jaar geleden een chateau gekocht en er zijn natuurlijk klussen die sneller gaan als je er met meerdere personen aan kunt werken. Wij hadden na een vakantie bij hen vorig jaar beloofd een maand te komen helpen dit jaar, dus zo gezegd zo gedaan.










De kozijnen,ramen en luiken werden lavendelkleurig, trapleuningen en ander ijzerwerk zwart,en verschillende blokken steen van de gevel moesten worden opgekrikt.

                                                     Deze blokken waren in de loop der
                                                     jaren verzakt,en het schilderwerk
                                                     was wit.
Nu is de gevel weer hersteld en is het houtgedeelte lavendelkleurig,dit is speciale verf voor oud hout,eigenlijk provencaals blauw,deze droogt heel mat op,prachtig.
 Het smeedwerk bestaat uit heel veel krullen en daar heb ik me heerlijk mee bezig gehouden ,prulwerk hoor  maar wel heel leuk om het te zien glanzen aan het eind.
Dus het kon zomaar gebeuren dat ik het ene moment bij de koffie heerlijk zat te haken en het volgende moment,




lag ik op de "kasteeltrap"om de losse voegen uit te bikken zodat deze later weer goed ingevoegd konden worden. Het was heel leuk om op deze manier eens een vakantie door te brengen. Het is een heel mooi natuurgebied,ontzettend schilderachtig en voor (natuur)fotografen een waar Mekka. Op het chateau bestaat de mogelijkheid om een gite of een kamer te huren,je kunt er paardrijden,fietsen,zwemmen,wandelen door het eigen bos. In de omgeving kun je golfen,paintball spelen,winkelen (Angouléme),en voor de brocanteliefhebbers;elk weekend zijn er diverse brocante markten dichtbij of verder weg,allemaal terug te vinden in een speciaal regiogidsje. Ik heb genoten en als jullie interesse hebben in ook een hele fijne vakantie klik dan op het fotootje met Chateau Montchoix in de sidebar van mijn blog,dan kom je vanzelf op hun site. Het is een heel lief en aardig Nederlands echtpaar die het Chateau"runnen"en zij zullen er alles aan doen om een heel fijn verblijf te garanderen.
Ik zal de komende tijd bij mijn blogberichtjes misschien nog wel verwijzen naar deze plaats omdat ik natuurlijk ook heerlijk heb zitten knutselen daar,alle tijd en ruimte,hihi. Fijne zondag en lieve groetjes Miranda

33 opmerkingen:

  1. Wat een leuk project Miranda. Wat gezellig om zijn allen en een maand lang... Je hebt mooie foto's gemaakt Het ziet er super uit. Leuk dat je onderweg daar nog hebt geknutseld. Inderdaad door wifi. Maak het niet uit waar je bent je kunt maar internetten/bloggen. Leuk he. Groeten Trijntje

    BeantwoordenVerwijderen
  2. wauw ik ben nu absoluut niet jaloers zeg wat een pracht Chateau , en wat gezellig dat jullie zijn komen klussen, vele handen maken licht werkt toch? knuf peet

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Wat een bijzondere vakantie!!! Heel leuk om met een stel aan het klussen te gaan....Hele mooie foto's ook hoor! Vooral op de laatste zie je hoe prachtig het uiteindelijk is!
    Liefs Joke

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Dat is nog eens heel iets anders dan kaartjes maken zeg. Gaaf hoor, dat je zoiets kon doen. Lief ook van jullie. Zijn die vrienden van jullie vast heel erg blij mee

    groetjes Henriëtte

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Je ziet niet zo snel resultaat als met kaartjes maken maar het is wel een stuk duurzamer en je hebt er jaren later nog plezier van (hoop ik)
    En je hebt vast weer goeie ideeën opgedaan.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Nee dat had ik niet gemerkt dat je weg was en wauw wat een klus zeg, maar wat is dat mooi daar zeg, geweldig. Geweldig van jullie dat jullie zijn gaan helpen, met zo een groot pand kan je wel alle steun gebruiken.
    Liefs van Anita

    BeantwoordenVerwijderen
  7. hoi miranda
    wat een leuke foto's om naar te kijken en zo sla je twee vliegen in een klap en je bent lekker weg en helpt een ander,toch geweldig?
    groetjes van corry

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Wat een prachtig chateau en mooi om die foto's
    zo te zien, lief van jullie dat jullie
    geholpen hebben.
    En leuk dat je tussendoor nog tijd had om
    wat te knutselen ☼

    Fijne en gezellige (knutsel)zondag nog ☺
    Lieve groetjes Erica xox ¤
    heidebloempjuh.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  9. Zo Miranda,
    heb jij ons mooi om de tuin geleid! EN wij maar denken dat je ook de kou zat was, zit je daar op een landgoed in de zon.... nou, ja lig je op de trap, hihihi...
    Wat ontzettend leuk zo'n project om aan mee te helpen een maand lang. hoewel je natuurlijk aan het klussen bent is het toch een soort vakantiegevoel, kan ik me voorstellen! Supergaaf!
    Sterkte met wennen hier weer!

    GerJanne

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Nee de kou en regen was echt hoor! We hebben in de maand dat we er waren maar drie dagen de gehele dag zon gehad,voor de rest veel regen,en kwakkelweer,jammer genoeg :(

      Verwijderen
  10. Wat een werk hebben jullie daar gehad Miranda, maar het ziet er heel mooi uit! Gelukkig heb je nog wat kunnen knutselen tussendoor.
    Lieve groetjes, Berlinde

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Welkom thuis harde werkster!! Ik wist van Nicole dat je daar heen was om te werken maar wat super leuk dat je ons nu laat meedelen Miranda. Wat ziet het er schitterend uit, het harde werken heeft zich absoluut geloond. Ook af en toe nog even de tijd om te freubelen gehad dus al met al zul je er super voldaan aan terug denken!!!

    xx Irene

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Wauw wat een gave vakantieplek. Wat een prachtig kasteel daar zou ik ook wel willen klussen en een beetje vakantie vieren. Wij hebben nog geen plannen voor deze zomer ik ga zo maar eens even een kijkje nemen op de site. Het ziet er echt geweldig uit.
    Groetjes mirande.

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Wat geweldig zeg om zo je vakantie door te brengen. Zwaar werk soms, maar als je het resultaat dan ziet, ben je met recht trots op je werk. Geweldige trap zeg met dat smeedwerk!

    Groetjes, Jacqueline

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Wow Miranda, wat een prachtig huis hebben de vrienden van jullie gekocht.
    Wat super lief dat je dan ook nog eens een maand gaat helpen met klussen.
    Ik vind je een kanjer.
    Petje af hoor.
    Lieve groetjes,Corrie

    BeantwoordenVerwijderen
  15. nu snap ik wie die bezoeker uit de Charente was haha, wij zitten meestal in Ill- de France een regio in Normandie. Wat een prachtig chateau en wat hebben jullie nuttig werk verricht. Leuk dat je ons laat meegenieten van de foto's, krijg je toch een beetje idee. Tja en dit soort huizen vergen heel wat onderhoud, maar hebben wel charme, groetjes en welkom thuis, Jeannette

    BeantwoordenVerwijderen
  16. Oh, wat ontzettend gaaf zeg!!!!!!
    Wat een klus, maar wat leuk om dat zo met elkaar te doen.
    Wat lief om dat zo voor je vrienden te doen.
    Helemaal niet erg om dat op je blog af en toe terug te zien hoor, ik ben benieuwd.
    Groetjes, Daphne

    BeantwoordenVerwijderen
  17. Jeetje wat een klus zeg maar wel zo met zijn allen.
    Het ziet er wel prachtig uit dus ik vind het niet erg om dit nogeens op je blog tezien.
    Groetjes,
    Pia

    BeantwoordenVerwijderen
  18. Oh super wat een mooi chateau, maar goed dat je vrienden zoveel hulp krijgen, zo klein is het niet. Maar lekker ook nog tussen de bedrijven lekker haken.
    Groetjes Ingrid

    BeantwoordenVerwijderen
  19. Het ziet er daar super uit!
    Liefs
    Christine

    BeantwoordenVerwijderen
  20. Wow je zult toch bezitter zijn van zo'n prachtig chateau! En heerlijk dat jullie daar een maandje konden verblijven voor een werkvakantie. Zo te zien hebben jullie veel en mooi werk verricht.
    Groetjes van Aleta

    BeantwoordenVerwijderen
  21. Wat een prachtig OPTREKJE en wat hebben jullie SUPER werk verricht. Leuk dat je ons deze foto's laat zien!

    Gr Antoinette

    BeantwoordenVerwijderen
  22. Wow, dat moet super zijn om aan zo'n project te kunnen meewerken. Als je zoiets met een paar vrienden samen kan doen lijkt het zelfs niet op werken. Ben benieuwd welke inspiratie je daar hebt opgedaan.

    Groetjes

    Patricia

    BeantwoordenVerwijderen
  23. Jee dat was hard werken! Maar ik kan me voorstellen dat het heel fijn is om er met z'n allen aan te werken. Leuke foto's ook en een prachtig chateau!

    Liefs,
    Wendy

    BeantwoordenVerwijderen
  24. WELKOM THUIS!!!!!! Wat fijn dat je zo genoten hebt Miranda en dat je je niet hebt verveeld hahah!! Wat ziet het er toch fantastisch mooi uit allemaal. Fijn dat je weer terug bent!! Liefs, Nicole

    BeantwoordenVerwijderen
  25. Prachtig, wat een verhaal Miranda! En zo grappig dat wij al die tijd geen idee hebben dat jij in Frankrijk zit!! Geweldig leuk om te lezen dat jullie een hele doe vakantie hebben gehad...en dan genieten van het resultaat, prima bezigheid lijkt me! Maar mooi dat jullie nu weer in Nederland zijn...wel een ander weertje denk ik!

    Groetjes Richtje

    BeantwoordenVerwijderen
  26. Wat leuk zeg!!! Lief dat jullie je vrienden zo op weg helpen. En leuk om zo eens je vakantie Door te brengen.
    Groetjes Fieneke

    BeantwoordenVerwijderen
  27. Meid wat een gewéldige werkplek zeg! Nou snap ik precies wat jij bedoelt toen je het over het kasteel had ;-) Maar het zal voor jou waarschijnlijk niet eens als werken hebben aangevoeld in deze supermooie omgeving! Het is een beeld van een kasteel en alleen al de aanblik van al die historie doet me smelten... Superlief van jullie om mee te helpen, jullie zijn oprechte vrienden te noemen! Lieve groetjes, Ira
    irascreacorner.blogspot.nl

    BeantwoordenVerwijderen
  28. Heerlijke omgeving dan is werken geen straf en je hebt nog goed geholpen ook.
    groetjes,Lean

    BeantwoordenVerwijderen
  29. Hoi Miranda,

    Wat leuk om zo iets te zien van je 'klus'vakantie! Jammer dat het weer niet zo mooi was, maar zo te zien hebben jullie je goed vermaakt met het schilderen en het handwerken natuurlijk!
    Groetjes,
    Chantal

    BeantwoordenVerwijderen
  30. Wat leuk dat jullie in je vakantie jullie vrienden zo geholpen hebben. Het ziet er schitterend uit en jullie hebben zo te zien veel werk verricht.
    Groetjes Tineke

    BeantwoordenVerwijderen
  31. Hoi Miranda, jee dat is zeker een megaklus!! Fijn dat ze zulke lieve vrienden hebben die willen komen helpen :)
    Dank je wel voor je lieve berichtje op m'n blog! Liefs en fijne dag, Wendy

    BeantwoordenVerwijderen